Search here...

Huidtherapeut Tessa Wijmenga is vanaf 1 februari 2023 werkzaam in onze kliniek. Tessa is al meer dan 13 jaar huidtherapeut en doet haar werk met veel passie en plezier.

Om Tessa beter te leren kennen hebben we haar 9 vragen gesteld. Nieuwsgierig naar haar antwoorden? Lees het in deze blog.

Huidkliniek COSMED Zevenaar Tessa Wijmenga Huidtherapeut

1. Wat is de reden dat je gekozen hebt om huidtherapeut?

Huid en huidverzorging heeft me altijd wel aangetrokken. Na eerder als schoonheidsspecialiste gewerkt te hebben merkte ik dat het niet helemaal bij mij paste. Ik was op zoek naar meer verdieping en wilde mensen met huidproblemen kunnen helpen. Ik kwam een keer ergens de term huidtherapeut tegen en die is blijven hangen. Een paar jaar verder heb ik na een open dag mezelf ingeschreven en ben weer terug de schoolbanken in gegaan. 

2. Sinds wanneer ben je huidtherapeut?

Ik 2009 ben ik afgestudeerd en sinds die tijd werk ik als huidtherapeut.

3. Wat vind je belangrijk in je werk?

Ik vind het belangrijk om eerlijk en transparant advies te geven. Als huidtherapeut kan ik veel betekenen in het verbeteren van de huid. Reëel zijn over wat de mogelijkheden zijn en wat haalbaar is vind ik hierbij erg belangrijk. Daarnaast vind ik het fijn om afwisseling te hebben in mijn werkzaamheden. Dat ik steeds andere behandelingen uitvoer.

4. Waar word je blij van in je werk?

Ik word blij van het bereiken van een mooi resultaat door de behandeling en soms ook in combinatie met gebruik van producten. Dat ik daarmee iemand heel blij kan maken en hem of haar ook weer een stukje zelfvertrouwen kan geven. Dat is prachtig om te zien, dat blijft heel bijzonder.

5. Wat vind je het allerleukst aan je werk?

De omgang met veel verschillende mensen van verschillende leeftijden. En het helpen van mensen met een vooraf bepaald doel en dat ze ook daadwerkelijk verder komen.

Ook vind ik het erg leuk dat huidtherapeut een beroep is waarin ik blijf groeien en steeds weer nieuwe dingen bij kan leren. Deze kennis kan ik dan ook gelijk in de praktijk toepassen. 

6. Wat vind belangrijk voor je cliënten?

Dat ze zich op hun gemak voelen en dat ze altijd dingen kunnen vragen of aan kunnen geven. Door goede wederzijdse communicatie kan ik de cliënt op de juiste manier informeren en helpen.

7. Wat is een bijzonder moment in jouw carrière?

Dat is begin 2023 geweest. Door een verhuizing vanuit het westen ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe werkplek. En zo is Huidkliniek COSMED op mijn pad gekomen. 

8. Als ik aan Huidkliniek COSMED denk, dan ...

…. denk ik aan een fijn en hecht team van specialisten. Voor mij een plek waar ik als huidtherapeut mezelf verder kan ontwikkelen. Een mooie plek waar veel verschillende behandelingen en kennis onder een dak is te vinden.

9. Hoe vind je het om bij Huidkliniek COSMED te werken?

Ik vind het heel prettig om onderdeel uit te maken van een fijn team. Een team wat hecht samenwerkt om het beste voor de cliënten te bereiken.

Tessa Wijmenga

Wil je  meer weten over huidtherapeut Tessa? Lees dan hier verder. 

Gratis adviesgesprek

Wil je weten of een huidtherapeutische behandeling iets voor jou is?  Plan dan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek met Tessa om de mogelijkheden te bespreken. 

Wij staan je ook graag te woord via 0316 – 20 90 04

Mooi jezelf zijn verdien je!