Search here...
Huidkliniek COSMED

Boven- VS onderooglidcorrectie: wat je moet weten

Heb jij interesse in een ooglidcorrectie, maar weet je niet zeker of een boven- of onderooglidcorrectie geschikter is voor jou? In deze blog lees je meer over de verschillen tussen de twee, zodat je goed geïnformeerd bent voordat je de beslissing neemt. 

Wat is het verschil tussen een boven- of onderooglidcorrectie?

Een boven-en onderooglidcorrectie zijn beide effectief om problemen rond de ogen aan te pakken. Het is belangrijk om te weten dat deze ingrepen vaak niet alleen cosmetisch zijn. Een bovenooglidcorrectie kan namelijk ook helpen bij het verbeteren van het gezichtsvermogen als gevolg van hangende oogleden, terwijl een onderooglidcorrectie vermoeidheid en wallen kan verminderen die zichtbare tekenen van veroudering veroorzaken. 

  • Een bovenooglidcorrectie richt zich specifiek op het corrigeren van overtollige huid- en vetweefsel op de bovenste oogleden. Een bovenooglidcorrectie kan daardoor helpen bij het verminderen van hangende oogleden en het verbeteren van het zichtveld. 
  • Een onderooglidcorrectie helpt vooral bij het verminderen van wallen onder de ogen, die vaak zijn veroorzaakt door overtollig vet of door een verslapping van de huid. Door een onderooglidcorrectie te ondergaan, kan je weer een frissere en jeugdigere uitstraling krijgen. 

Welke optie is het meest geschikt voor mij?

Een bovenooglidcorrectie is ideaal voor mensen met overhangende oogleden die hun gezichtsveld verhinderen en vaak klachten hebben, zoals vermoeidheid door het constant moeten optillen van de wenkbrauwen. Naast dat het cosmetisch storend is, kan het ook functionele problemen veroorzaken, zoals hoofdpijn. 

Daarnaast kan een bovenooglidcorrectie zeer geschikt zijn voor mensen die last hebben van vermoeidheid door hangende oogleden. Hangende oogleden kunnen ervoor zorgen dat je er continu vermoeid uitziet, zelfs als je uitgerust bent. Door een bovenooglidcorrectie te ondergaan, kunnen jouw ogen weer een open uitstraling krijgen. 

Een onderooglidcorrectie is met name ideaal voor mensen met zichtbare wallen onder de ogen. Deze wallen kunnen worden veroorzaakt door overtollig vet of door een verslapping van de huid. Met een onderooglidcorrectie kan de huid strakker worden gemaakt, waardoor een meer jeugdige en uitgeruste uitstraling ontstaat. Verder biedt een onderooglidcorrectie een oplossing voor mensen die een vermoeide of verouderde uitstraling rondom de ogen ervaren. Door deze ingreep kan je weer een wakkere uitstraling krijgen en kan jouw zelfvertrouwen weer worden vergroot. 

Wat kan ik verwachten van een boven- of onderooglidcorrectie?

Bij een bovenooglidcorrectie wordt de overtollige huid en het vet verwijderd. Er is over het algemeen een korte hersteltijd. Een bovenooglidcorrectie kan een sneller herstel hebben dan een onderooglidcorrectie. Dit komt doordat de kans op zwelling en blauwe plekken minder intens is bij een bovenooglidcorrectie dan bij een onderooglidcorrectie. Vaak zijn deze ongemakken van kortere duur.  

Bij een onderooglidcorrectie kan, afhankelijk van de methode, overtollig vet of huid worden verwijderd of verplaatst. Na een ingreep kan het wat gevoelig zijn en kan er zwelling optreden, maar dit neemt meestal snel alweer af.  

Om meer over het herstel na een ooglidcorrectie te weten, lees dan ook zeker de volgende blog hierover: Herstel na een ooglidcorrectie: wat kun je verwachten? 

Gratis adviesgesprek

Voordat je een onder- of bovenooglidcorrectie overweegt, is het belangrijk om eerst een adviesgesprek in te plannen met de chirurg. Hierdoor kunnen jouw verwachtingen worden besproken en wordt er gekeken naar de mogelijkheden. Een adviesgesprek plan je geheel vrijblijvend en gratis bij Huidkliniek Cosmed 

We staan je ook graag te woord via 0316 – 20 90 04

Mooi jezelf zijn verdien je!