fbpx

Rimpels zijn een natuurlijk verschijnsel van huidveroudering. Een rimpel wordt omschreven als een permanente of een tijdelijke vouw in het huidoppervlak. Iedereen krijgt er op een bepaalde leeftijd in meerder of mindere mate last van. Gelukkig is er wat aan te doen of voor een gedeelte te voorkomen! Met een rimpelbehandeling door middel van botuline toxine. Met name is deze methode geschikt voor fronsrimpels, kraaienpootjes, voorhoofdsrimpels en bunny lines. 

Fronsrimpel

Klaag jij over een norse blik of krijg je vaak de vraag of je boos bent? Dan zou het zomaar kunnen dat het aan een fronsrimpel ligt. Deze rimpel tussen de wenkbrauwen ontstaat door het aanspannen van de fronsspieren. Dit gebeurt als je bijvoorbeeld boos, serieus of in de zon kijkt. Hoe vaker je dit doet hoe groter de kans is dat de vouw die ontstaat door het aanspannen van die spieren blijvend zal zijn. Dit zie je dan als een rimpel.

Kraaienpootjes

De zogenoemde ‘kraaienpootjes’ krijgen we als we vaak genoeg de spieren rondom de ogen samentrekken bij bijvoorbeeld lachen. Ook ontstaan er hierdoor vaak rimpels onder de ogen. Iedere keer als we deze spierbewegingen maken vouwt de huid en als we dit vaak genoeg doen ontstaat er een blijvende lijn in deze vouw; een rimpel in de huid.

Voorhoofdsrimpels

De voorhoofdslijnen ontstaan door beweging van de voorhoofdsspier die de wenkbrauwen omhoog trekt: bij verbaasd kijken of als compensatie van zware oogleden. Iedere keer als we deze spierbewegingen maken vouwt de huid en als we dit vaak genoeg doen ontstaat er een blijvende lijn in deze vouw; een rimpel in de huid.

Bunny lines

De zogenoemde ‘bunny lines’ zijn de horizontale rimpeltjes die ontstaan bij het omhoog trekken van de neus.

Dokter Jelle Claassen (cosmetisch arts)

Wil jij weten of een botuline toxine behandeling bij jou past? Maak dan een GRATIS en vrijblijvend adviesgesprek met dokter Jelle Claassen (cosmetisch arts). 

Wat doet botuline toxine?

Botuline toxine is een stofje dat in de natuur voorkomt, maar wat gezuiverd en verdund als medicijn gebruikt wordt. Het doel van de behandeling met Botuline toxine is er voor te zorgen dat lokaal bepaalde spieren tijdelijk ontspannen. Hierdoor zullen rimpels die ontstaan door spieraanspanningen vervagen. Ook zal door botuline toxine voorkomen worden dat de rimpels dieper worden. 

De behandeling

Voorafgaand aan de behandeling vindt er bij Huidkliniek COSMED eerst een uitgebreid intake en adviesgesprek. Naast de hoogste kwaliteit van zorg vinden wij het heel belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je besluit om een behandeling te ondergaan. Bij Huidkliniek COSMED is dit gesprek daarom altijd gratis en vrijblijvend. Dokter Jelle Claassen vertelt je dan uitgebreid wat de mogelijkheden, risico’s en verwachtingen zijn van jouw wensen.

Een botuline toxine behandeling duurt ongeveer 10 minuten. Met een zeer dun naaldje wordt het stofje geïnjecteerd in de te behandelen spier. De behandeling wordt over het algemeen goed verdragen. De werking start na ongeveer 3-7 dagen en is maximaal na 14 dagen. Afhankelijk van de spiersterkte en enkele externe factoren houdt de werking gemiddeld 3 maanden aan. Wanneer de behandeling al vaker herhaald is zal de werking steeds langer aanhouden. 

De prijs

Bij Huidkliniek COSMED wordt deze behandeling uitsluitend uitgevoerd door een BIG-geregistreerde cosmetisch arts. Er wordt gewerkt met botuline toxine Azzalure ®

Azzalure® botox is een van de drie veilige en geregistreerde botox merken die er op de markt zijn. Omdat botox een geregistreerd medicijn is en al heel lang wordt gebruikt, weten we dat het een veilig middel is dat geen bijwerkingen heeft op de korte of langer termijn. Botox is dus, als het juist wordt gebruikt, een veilig product.

Botuline toxine behandeling met Azzalure

  • 1 zone = € 120,00
  • 2 zone's = € 230,00
  • 3 zone's = € 350,00

Na de behandeling

Na de behandeling is het belangrijk om niet direct te gaan liggen of het behandelde gebied te masseren. Ook is het niet verstandig om dezelfde dag te gaan sporten of een bezoek te brengen aan de sauna of zonnebank. Natuurlijk krijg je bij de intake en direct na de behandeling uitgebreid nazorg uitleg van de cosmetisch arts zelf.

Veelgestelde vragen over botuline toxine

Voor een behandeling van fronsrimpels in een goede kliniek met botuline toxine is de totale kostprijs gemiddeld €125,-. In een kliniek, die ‘budget-Botox’ gebruikt is de kostprijs soms wel de helft, €62,50. Hierbij heeft de prijs een degelijk invloed op de werkzaamheid.  

Botuline toxine is een injectable en wordt met heel kleine naaldjes in de huid geïnjecteerd. De meeste mensen omschrijven het gevoel als kleine speldenprikjes en ervaren dit niet als pijnlijk. 

Bij elke behandeling kunnen er bijwerkingen optreden. Zoals:

– Lichte hoofdpijn: dit is tijdelijk en hiervoor kun je pijnstilling innemen. 

– Blauwe plekjes rond de injectieplaats: je kunt eventueel Arnicazalf/Arniflorzalf op de plekjes smeren. Vaak verdwijnen de plekjes met een aantal dagen. 

– Een zeer zeldzame en tijdelijke bijwerking is dat een nabijgelegen spier onbedoeld ook wordt verslapt, met bijv. een hangend ooglid tot gevolg. 

– Vasthouden van vocht onder de ogen na behandeling van de kraaienpootjes.   

In alle gevallen is dit een tijdelijk bijeffect. 

 

In zeldzame gevallen kan een infectie optreden. Dit gaat vaak gepaard met koorts, zwelling, een kloppend gevoel, roodheid of zelfs pus. Neem z.s.m. contact met ons op. Vrijwel altijd is een infectie goed met een antibioticum te behandelen. Extreem zeldzaam zijn lokale allergische reacties 

Je zult vaststellen dat het effect (verminderde spieractiviteit en zachtere rimpels in rust) ongeveer 3 maanden tot wel 6 maanden behouden blijft. Dit verschilt per persoon en is mede afhankelijk van de individuele spiereigenschappen. Bij opeenvolgende behandelingen kan het effect steeds langer aanhouden, vandaar het advies de behandeling tijdig te herhalen (voordat de volledige spieractiviteit terug is). 

Meestal start de werking van Botulinetoxine na 3-4 dagen. Het effect is maximaal na 14 dagen. 

Voor het beste resultaat en ook voor je eigen comfort, adviseren wij de volgende adviezen op te volgen.  

Het is van belang; 

– De behandelde gebieden niet te wrijven of masseren, ontstane vlekjes of bultjes zullen vanzelf verdwijnen 

– Niet te gaan liggen tot 4 uur na de behandeling 

– Geen alcohol te drinken tot 6 uur na de behandeling 

– Geen lange vluchten te nemen tot 24 uur na de behandeling 

– Niet zwanger te raken tot minimaal 4 weken na de behandeling 

Om die vraag goed te kunnen beantwoorden is het beste om een afspraak te maken voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek. Cosmetisch arts dokter Jelle Claassen zal naar je luisteren en het probleem bekijken. Hierna kan hij je van persoonlijk advies voorzien.  

Wettelijk gezien mag een botuline toxine behandeling uitgevoerd worden vanaf 18 jaar. Echter is dit in de meeste gevallen nog helemaal niet nodig. Wanneer een rimpel zich begint te vormen is het vroeg genoeg om naar een cosmetisch arts te gaan. 

Met een ‘zone’ wordt vaak een bepaalde spiergroep bedoeld. Hierbij kun je denken aan de fronsrimpels, het voorhoofd en de kraaienpootjes.

Na een Botulinetoxine behandeling hoef je zeker geen onnatuurlijk gezicht te krijgen. De cosmetisch arts kan rekening houden en kan de doseringen aanpassen om een zo natuurlijk mogelijk resultaat te verkrijgen met behoud van expressie.  

Om het gewenste resultaat te behouden is het wel aan te raden deze behandeling te herhalen. Wanneer de botuline toxine uitwerkt zal de spieractiviteit weer in zijn geheel terugkomen. Hierdoor kan de rimpel die was vervaagd wel weer terugkomen.  

Botulinetoxine gebruiken we om rimpels te behandelen die zijn ontstaan door spierbewegingen. Denk aan de fronsrimpels, de voorhoofdsrimpels en de kraaienpootjes. Daarnaast wordt Botulinetoxine toegepast bij de behandeling van tandenknarsen en overmatig zweten van de oksels en kan het verlichting geven van migraineklachten. 

Tijdens jouw zwangerschap of wanneer je borstvoeding geeft, is een Botoxbehandeling niet mogelijk. Vanaf vier weken na de Botoxbehandeling is het veilig om zwanger te raken. Wij vragen je tijdens het consult altijd of je medicatie gebruikt. Bepaalde medicijnen zoals aminoglycoside antibiotica kunnen namelijk het effect van Botox versterken. 

 

Botox mag niet toegepast worden in de volgende gevallen: Myasthenia gravis (spierziekte), Amyotrofe laterale sclerose (spierziekte), Eaton-Lambertsyndroom (spierziekte), Infectie van het te behandelen gebied, Zwangerschap/borstvoeding en gebruik van medicatie zoals aminoglycoside antibiotica. 

We adviseren om 24 uur niet te sporten na een Botulinetoxine behandeling. 

Een behandeling met Botulinetoxine is absoluut veilig, dit is in meerdere wetenschappelijke onderzoeken aangetoond. Daarnaast wordt het al meer dan 30 jaar toegepast in de geneeskunde. 

Botuline toxine is een stofje dat in de natuur voorkomt, maar wat gezuiverd en verdund als medicijn gebruikt wordt. Het doel van de behandeling met Botuline toxine is er voor te zorgen dat lokaal bepaalde spieren tijdelijk ontspannen. Hierdoor zullen rimpels die ontstaan door spieraanspanningen vervagen. Ook zal door botuline toxine voorkomen worden dat de rimpels dieper worden. 

Het effect van botuline toxine blijft alleen op één specifieke plek. Het blijft alleen op de plek waar het geïnjecteerd is binnen een straal van 3 centimeter, dus het maakt niet hele reizen door je lichaam. Sommige mensen zijn bang dat botuline toxine je misschien kan vergiftigen, maar zolang het goed gedaan is kan dat nooit gebeuren. 

Wil jij weten of een botuline toxine behandeling bij jou past? Maak dan een GRATIS en vrijblijvend adviesgesprek met dokter Jelle Claassen (cosmetisch arts). 

Dokter Jelle Claassen (cosmetisch arts)

Heb je vragen? Wij staan je graag te woord!

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk te maken. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten