Search here...

Een medische tatoeage wordt ook wel dermatografie of dermapigmentatie genoemd. Hierbij worden door middel van fijne naaldjes kleurstoffen in de huid gebracht. Het kan toegepast worden voor de behandeling van verbrandingen en littekens, reconstructie van wenkbrauwen na chemotherapie, reconstructie van een tepelhof na een borstreconstructie en reconstructie van een hazenlip.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van dermatografie voor jou? Plan dan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek met onze dermografiste Anne Aaldering.

Wat zijn de mogelijkheden met een medische tatoeage?

De behandeling

GRATIS ADVIESGESPREK
Voorafgaand aan de behandeling vindt er bij Huidkliniek COSMED eerst een GRATIS adviesgesprek plaats. Tijdens dit gesprek wordt jouw hulpvraag goed besproken en krijg je alle informatie en uitleg over jouw behandelplan op maat. Je weet precies waar je aan toe bent.

DE BEHANDELING

Medische tatoeages worden meestal in twee tot drie keer aangebracht met een rusttijd van zes tot acht weken. Door de tatoeage in meerdere keren aan te brengen kan een optimale kleur verkregen worden en wordt de huid zo min mogelijk beschadigd. 

Het zetten van de medische tatoeage begint pas zodra jij 100% tevreden bent met de vorm en kleur op basis van jouw wens en onze expertise. Door het gebruik van goede verdovingen (zalf) is de behandeling bij ons vrijwel pijnloos. Na de behandeling krijg je instructies mee naar huis. Zo weet je precies wat wel en wat niet te doen. Na 4 tot 6 weken kom je terug op controle en volgt er een nabehandeling. Doordat wij GGD goedgekeurd zijn is het bewezen dat wij een veilige en hygiënische werkwijze hanteren. 

Anne Aaldering, BSc | Huidtherapeute, PMU & medisch tatoeage specialist

Cliënten en patiënten begeleiden met hun traject naar een betere, mooiere en gezonde huid is mijn passie. Ik ben altijd opzoek naar de effectiefste en veiligste behandelmethoden. Daarom werk ik met wetenschappelijk onderbouwde methoden en de meest geavanceerde en veilige apparatuur.

Mijn behandelingen kenmerken zich door de op maat aanpak en de persoonlijke begeleiding. Ieder persoon en daarbij iedere huid is verschillend. Om de beste resultaten te behalen moet je dus goed naar de wensen luisteren en naar zijn/haar huid kijken. Ik neem graag net dat stapje extra om cliënten vertrouwen te geven, gerust te stellen en tevreden hun behandeltraject door te laten lopen. Het werken met de meest geavanceerde en resultaatgerichte apparatuur en materialen geven mij enorm veel voldoening in mijn werk.

Anne is HBO opgeleid, kwaliteit-geregistreerd, lid van de Nederlandse vereniging voor Huidtherapeuten en GGD goedgekeurd. Toelating tot het Kwaliteitsregister Paramedici kan namelijk alleen als een huidtherapeut voldoet aan de Wet BIG. Daarnaast houdt zij haar kennis en kunde actueel voor de vijf-jaarlijkse herregistratie.

Daarnaast is Anne gespecialiseerd op het gebied van permanente make-up en medische tatoeages. Mede doordat zij werkzaam is als docent bij Nouveau Contour beheerst zij alle mogelijke technieken in dit vakgebied en is zij zeer ervaren. 

Anne Aaldering Huidkliniek COSMED

Waarom Huidkliniek COSMED?

Bij Huidkliniek COSMED gaat het ons helemaal om jou! We vinden het belangrijk om goed naar jou en jouw wensen te luisteren en je zo efficiënt mogelijk te helpen. Zowel wat betreft onze oplossingen als onze service, (na)zorg en kosten. Daarom is elke behandeling of behandelingstraject bij ons helemaal op maat.

Tarief en vergoeding

Bepaalde behandelingen, waaronder medische tatoeages komen in aanmerking voor (gedeeltelijke of gehele) vergoeding door de zorgverzekeraar. Dit is echter afhankelijk van de verzekering, indicatie en behandeling. Jouw zorgverzekeraar kan je precies vertellen welke rechten op vergoeding je hebt. Mocht je in aanmerking komen voor een vergoeding door jouw zorgverzekeraar dan bespreken we uiteraard de mogelijkheden met jou. Wij handelen niet alleen in het belang van de behandeling en het resultaat, maar ook in het belang van jouw portemonnee.

Kijk voor de tarieven op onze tarieven pagina. 

Gratis adviesgesprek

Wil jij weten of een medische tatoeage behandeling bij jou past en wat we voor jou kunnen betekenen? Plan dan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek met Dermatografie / PMU specialist Anne Aaldering. Tijdens dit gesprek wordt jouw hulpvraag goed besproken en krijg je alle informatie en uitleg over de behandeling. Zo weet je vooraf precies waar je aan toe bent. 

We staan je ook graag te woord via 0316 – 20 90 04

Mooi jezelf zijn verdien je!