Search here...

Ik krijg vaak de vraag wat nou het verschil is tussen permanente make-up (PMU) met de hairstroke techniek zoals dat bij Huidkliniek COSMED gedaan wordt en microblading.

Microblading
Microblading, ook wel mesjestechniek, is een techniek waarbij door een rij van een aantal naalden het pigment handmatig in de huid wordt gesneden. Doordat deze handeling handmatig wordt uitgevoerd is er nooit met zekerheid te zeggen hoe diep deze nou werkelijk gaat. Microblading is semi-permanente make-up en alleen geschikt voor de wenkbrauwen waarbij er alleen een hairstroke techniek toegepast kan worden. Door de plaatsing in de bovenste huidlaag (opperhuid) vervaagt het na ongeveer 1 jaar. 

Micropigmentatie
Micropigmentatie, ook wel permanente make-up (PMU), is geschikt voor de wenkbrauwen, eyeliners en lippen. Bij de hairstroke techniek van de wenkbrauwen wordt er door middel van één superfijne naald het pigment in de tweede huidlaag (lederhuid) gebracht. Deze naald wordt door een machine aangestuurd. De diepte van de naald  wordt vooraf ingesteld. De naald zal dus nooit dieper rijken dan de bedoeling is. Omdat het pigment dieper in de huid wordt gebracht (nooit te diep) blijft het ongeveer 2 tot 3 jaar mooi en zal het in der loop van jaren pas vervagen. 

Conclusie
Zowel met microblading als micropigmentatie zijn zeer mooie en natuurlijke resultaten te behalen. Echter vervaagt de pigmentatie met microblading veel sneller dan de micropigmentatie hairstroke techniek. Ook wordt de diepte met microblading handmatig bepaald waardoor het nooit zeker is hoe diep er precies gegaan wordt. Met de PMU hairstroke techniek wordt dit vooraf ingesteld en gaat de naald nooit dieper dan de bedoeling is. Micropigmentatie is daardoor in mijn ogen een veiligere keuze. Ook heb je langer plezier van micropigmentatie in verhouding tot microblading. Wat ook een fijne bijkomstigheid is.