Search here...
Huidkliniek COSMED

Stralend de zomer door: tips voor een gezonde huid

De zomer komt er weer aan, dus is het belangrijk om extra aandacht te besteden aan je huidverzorging. Of je nou naar het strand gaat, buiten gaat sporten of een wandeling gaat maken in het zonnetje, een gezonde huid is essentieel om te kunnen stralen in de zomer. Lees in deze blog daarom al onze tips voor een stralende en gezonde huid, zodat jij goed voorbereid bent voor het seizoen.

1. Bescherm jezelf tegen de zon

Eén van de allerbelangrijkste stappen voor huidverzorging in de zomer, is zonbescherming. Zonnebrandcrème is een echte must! Gebruik bij voorkeur een zonnebrandcrème met minimaal SPF 30. Zelfs op de bewolkte dagen is het belangrijk om je goed in te smeren. Smeer je dan ook regelmatig in. Wij raden het aan om je elke 2 uur even in te smeren. Vergeet hierbij ook niet om je lippen goed in te smeren. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld onze lipolie met SPF 30 erin of een andere lippenbalsem met SPF. Om je ogen te beschermen tegen schadelijke zonnestralen, raden wij het aan om een zonnebril op te zetten en smeer je na het zonnen in met een aftersun lotion om jouw huid goed te verzorgen, zodat je zo lang mogelijk kunt genieten van je kleurtje!

2. Hydratatie

Drinken, drinken en nog eens drinken! De zomerse hitte kan jouw huid erg uitdrogen en daarom is het erg belangrijk om goed gehydrateerd te blijven. Probeer elke dag zeker 1,5 tot 2 liter water te drinken om gehydrateerd te blijven. Daarnaast kun je ook hydraterende crèmes gebruiken die geschikt zijn voor jouw huidtype om vochtverlies te voorkomen.

3. Reinig de huid goed

In de zomer komt het sneller voor dat zweet, olie en vuil zich ophopen op je huid. Het is daarom van belang om jouw huid grondig te reinigen in de zomermaanden. Reinig je gezicht met een milde cleanser om onzuiverheden te verwijderen. 

4. Eet gezond

Een gezonde voeding draagt bij aan een stralende huid. Eet vooral voeding dat rijk is aan antioxidanten, vitaminen en mineralen voor een gezonde huid. Denk hierbij aan verse groenten, fruit, volle granen en gezonde vetten, zoals die in avocado’s of noten.

5. Beperk make-up op warme dagen

Probeer op warme dagen niet te veel make-up te dragen om verstopte poriën te voorkomen. Zware make-up kan zich vermengen met zweet en overtollige olie, waardoor je huid kan verstikken en poriën kunnen verstoppen. Kies in plaats daarvan voor lichte en ademende formules, zoals mineralen poeders of getinte moisturizers. 

Zorg deze zomer dus extra goed voor je huid met behulp van deze tips. Pas je routine aan op het weer en blijf gehydrateerd. Gebruik lichte producten om verstopte poriën te voorkomen en smeer jezelf goed in. Zo geniet je de hele zomer van een stralende huid!

Gratis adviesgesprek

Wil jij graag meer weten over huidverzorging en wat de mogelijkheden zijn bij ons? Plan dan nu een gratis en vrijblijvend adviesgesprek. Of ben jij benieuwd naar onze huidproducten? Neem dan een kijkje in onze webshop.

We staan je ook graag te woord via 0316 – 20 90 04

Mooi jezelf zijn verdien je!