Search here...
Vitamine A creme

Vitamine A is van belang voor de normale groei, een gezonde huid, haar en nagels en een goede werking van de ogen en het afweersysteem. 

Een tekort aan vitamine A kan huidproblemen, dof haar, nachtblindheid en zelfs blindheid veroorzaken. Echter kan een teveel aan vitamine A schadelijk zijn voor kinderen en zwangere vrouwen.

Je kan te korten aan vitamine A aanvullen vanuit je voeding en/of supplementen. 

1. Het lichaam maakt zelf vitamine A aan

Waar zit vitamine A in? Vitamine A is een vetoplosbare vitamine. Het zit in dierlijke producten en komt vooral voor in lever. Het lichaam maakt ook zelf vitamine A aan uit carotenoïden. Deze stoffen komen voor in plantaardige producten. 

In dierlijke producten zit vitamine A in de vorm van retinol of retinylesters. In groente en fruit zitten carotenoïden. Carotenoïden worden ook wel provitamine A genoemd, omdat het lichaam deze stoffen kan omzetten in vitamine A. Er bestaan verschillende vormen carotenoïden: alfacaroteen, bètacaroteen en bèta-cryptoxanthine. 

2. Vitamientjes uit de natuur

Vind je het belangrijk dat jouw huidprobleem of huidirritatie wordt verbeterd, maar wil je dat wel op basis van natuurlijke ingrediënten bereiken? Er bestaan goede hoogwaardige vitamine A producten welke ingrediënten uit de natuur bevatten. Ook zijn deze nog eens wetenschappelijk onderzocht en als zeer effectief bevonden. 


Vitamine A uit dierlijke producten:

  Vlees en vleeswaren (lever)
– Zuivelproducten
– Vis 
– Eidooier. 


Daarnaast zit vitamine A als toevoeging in margarine, halvarine en bak- en braadproducten. 


Vitamine A uit plantaardige producten (carotenoïden):

– Groenten zoals wortel, boerenkool, spinazie en andijvie

3. Huidverbetering tijdens het slapen met vitamine A

Wanneer je voor je nachtverzorging een product gebruikt met een goede concentratie vitamine A zorgt dat voor verbetering tijdens je slaap. Het verbeterd de huidstructuur, vermindert rimpels en fijne lijntjes, de huidteint egaliseert en het heeft een erg positief effect op huidklachten als rosacea en acné.

 

Een voorbeeld van een goed product waar je zeker resultaten van zult zien is de Crystal Retinal crème van Medik8. Het ingrediënt caroteen wat hierboven besproken is zit in dit product verwerkt. Hierbij is ook dit ingrediënt uit planten gehaald en niet van dierlijke afkomst is. 

 

Naast caroteen bevat dit product Hyaluronzuur, vitamine E en Glycerine. Drie mooie ingrediënten voor het aanvullen van tekorten in de huid en verbetering van huidstructuur.

 

Vitamine A is eigenlijk wel het ingrediënt wat iedereen in zijn of haar nachtverzorging zou moeten hebben. Het is ontzettend goed voor het behoud van een mooie huid, maar ook zeker voor het verbeteren van jouw huid.

4. Rimpels weg smeren bestaat niet

Kun je rimpels die al bestaan weg smeren met vitamine A? Nee absoluut niet. Dit is trouwens met geen enkel ingrediënt of product mogelijk. Verbeteren van je huid kan absoluut wel. Dit is niet alleen wetenschappelijk aangetoond, ook in de praktijk zien wij dit heel vaak gebeuren. Door het gebruik van de juiste ingrediënten en van de juiste kwaliteit is huidverbetering voor iedereen mogelijk. Ik geef je hieronder 2 tips waar een vitamine A product in ieder geval aan moet voldoen:

– Het product moet luchtdicht verpakt zijn. Vitamine A is een instabiel ingrediënt. Dit betekend onder andere dat het in combinatie met zuurstof oxideert. Wanneer dit gebeurt gaat de werkzaamheid verloren en bederft het product sneller.

– Kijk naar producten die geen parfum en-of ‘slechte’ alcoholen bevatten. Deze zullen je huid irriteren waardoor de kans op vroegtijdige huidveroudering alleen maar toeneemt.