Search here...

Cosmetisch arts KNMG drs. Jelle Claassen voert de injectable behandelingen uit in onze kliniek. We vroegen Jelle een aantal cliëntvragen over injectables en de cliënten die hij behandeld. Zoals: Welke vragen hebben zij? Wat is hun motivatie? Lees het in deze blog. 

Drs. Jelle Claassen Huidkliniek COSMED

1. Wat is de meest voorkomende vraag die door de cliënten gesteld wordt?

Een veel voorkomende vraag is: Hoelang ben ik niet toonbaar na een botuline toxine of filler behandeling? 

Het antwoord daar op is: Na een botuline toxine behandeling zie je direct na de behandeling wel dat er wat vochtbultjes ontstaan. Het lichaam neemt dat op en na een half uur is dat niet meer zichtbaar. Een zeldzame bijwerking is een blauw plekje. Dit kan altijd optreden na een injectie die je het lichaam geeft en kan wel enkele dagen blijven zitten. Het optimale resultaat van een botuline toxine behandeling is na 14 dagen. Vaak merk je na 4 dagen dat het begint te werken. Het wordt dan wat lastiger om die spier krachtig aan te sturen. Na 14 dagen heeft de huid de kans gekregen om te herstellen, zodat het niet meer in een bepaalde knelling wordt gedrukt. Dan zou je het optimale resultaat moeten hebben. 

Bij een filler behandeling is het risico op een blauw plekje net wat groter en kan het ook zijn dat er wat zwelling ontstaat. De zwelling is vaak na 48 uur helemaal verdwenen. Een blauw plekje verdwijnt ook na enkele dagen. 

2. Waar twijfelen cliënten over?

Een grote twijfel is: blijft het natuurlijk? Dat is wel wat voor een stukje angst zorgt bij veel cliënten die ik zie. Er is een bepaald schrikbeeld, van mensen die echt te veel geïnjecteerd hebben, wat je vaak in de media ziet of op straat. Dat is hetgeen wat zichtbaar is. Mensen die niet bekend zijn met cosmetische behandelingen, kunnen dit beeld voor ogen hebben en zijn bang dat ze er ook zo uit komen te zien. Terwijl er ook heel veel mensen zijn waarvan je niet ziet dat ze behandeld zijn en die er heel goed uit zien.

 

3. Wat vinden cliënten echt belangrijk?

Veiligheid staat bovenaan. Dus is een cosmetische behandeling veilig? Wat zijn de complicaties die kunnen optreden? Elke behandeling heeft natuurlijk risico’s. Gelukkig zijn deze behandelingen uitvoerig onderzocht en werken we met producten waardoor we de risico’s echt verminderen. Bijvoorbeeld met de canulle. Hiermee kun je geen belangrijke vaatstructuren of zenuwen kapot prikken en dat gebruik je dan ook bij behandelingen waarvan je weet dat daar het risico ligt.

Het natuurlijke resultaat vinden mensen ook echt belangrijk. Een vraag die mij vaak wordt gesteld is of een natuurlijk resultaat mogelijk is met de behandeling die iemand wenst. En of dat resultaat dat iemand in gedachten heeft ook te behalen is met de behandeling. Soms ligt dat heel ver uit elkaar. En hebben mensen toch het idee dat ik meer lift in het gezicht kan creëren met injectables dan voor mogelijk is. Ik verwijs ze dan door naar een plastisch chirurg. Want er is gewoon een grens voor injectables wat mogelijk is, waarbij het natuurlijke resultaat behouden blijft.

 

4. Hoe komen de meeste cliënten hier binnen als ze voor het eerst komen?

Dat is heel verschillend. Je hebt klanten die ontzettend zenuwachtig zijn en die vinden het heel erg spannend. Dat kan ik me ook goed voorstellen, want het is dan waarschijnlijk de eerste keer voor diegene. Je hebt ook cliënten die heel erg goed weten wat ze willen, maar nog niet weten wat de mogelijkheden zijn. Dat kan soms uitkomen op een verwachting die ik niet kan waarmaken. En je hebt cliënten die heel veel voorlichting willen en op basis daarvan een behandeling willen of niet. Dat laten ze graag even bezinken.

 

5. Hoe komen de cliënten binnen die al vaker behandeld zijn?

Dat is een groot verschil met mensen die voor het eerst voor een injectable behandeling komen. Ze zijn meestal heel relaxed en daar kun je fijn een praatje mee maken. Vaak weten ze al wat ze willen of hebben nog een extra vraag zoals: kunnen we hier nog wat mee? Je bouwt ook wel een band op met mensen omdat ze vaak terug komen. Ze hebben een bepaald vertrouwen in je.  Dus dat maakt het ook wel heel erg leuk.

 

6. Wat is de belangrijkste motivatie van mensen die injectables overwegen?

De belangrijkste motivatie is dat veel mensen het niet leuk vinden om ouder te worden en dat ga je vooral in het gezicht zien, die verslapping. Vaak hoor ik ook terug dat mensen zeggen dat ze nooit verwacht hadden dat ze hier zouden zitten. Dan zijn er mensen in hun vriendenkring die de stap al gezet hebben en dat vinden ze dan mooi. Ze komen vervolgens bij mij voor extra informatie over wat er voor hen mogelijk is.

 

Gratis adviesgesprek

Wil je weten of een injectable behandeling iets voor jou is?  Plan dan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek met drs. Jelle Claassen om de mogelijkheden te bespreken. Want mooi jezelf zijn verdien je!

Wij staan je ook graag te woord via 0316 – 20 90 04

Drs. Jelle Claassen

Wil je  meer weten over drs. Jelle Claassen? Lees dan hier verder.