Search here...

Gelukkig is er veel mogelijk om je mislukte PMU veilig en effectief te herstellen. Huidtherapeut en PMU-specialist Anne is dé specialist  in deze behandeltechniek en helpt je graag verder. 

Correctie mislukte PMU voor na laserbehandeling Huidkliniek COSMED

Mislukte PMU herstellen

Wanneer niet op de juiste wijze, met de juiste kennis, apparatuur en materialen gewerkt wordt, kan er van alles misgaan bij het plaatsen van permanente make-up. Als je wenkbrauwen, eyeliner of lippen absoluut niet zijn geworden zoals je had verwacht, dan kan dit heel vervelend zijn. Je bent nog steeds veel tijd kwijt aan je make-up en misschien zelfs nog wel meer tijd dan voorheen. Terwijl je juist voor het gemak van PMU gekozen hebt. 

Bij het herstellen van PMU is er veel mogelijk. Indien nodig wordt eerst de bestaande PMU verwijderd en vervolgens nieuwe PMU gezet. Bijna alle mislukte PMU is te herstellen. De aanpak en behandeling is voor iedereen verschillend en daarom altijd persoonlijk en op maat. 

Wat kan er allemaal mislukt zijn?

Een PMU specialist geen beschermde titel. Hierdoor mag en kan iedereen ermee aan de slag en dat gebeurt helaas ook. Velen hebben geen idee hoe ze de juiste vorm moeten bepalen, welke pigmenten te gebruiken en hoe diep deze geplaatst moeten worden. Als pigmenten niet van de juiste kwaliteit zijn dan kan de PMU rood worden. Of grijs als deze te diep is gezet. Er kan zelfs littekenvorming ontstaan als de pigmenten te diep worden gezet. 

De vorm van je wenkbrauwen heeft veel invloed op je gezichtsuitdrukking. Is de PMU van je wenkbrauw te hoog, te laag, te recht of te rond gezet, dan kan dat er heel onnatuurlijk uitzien. 

Bij het plaatsen van een eyeliner met wing is op de juiste manier voortekenen onder andere belangrijk. Gebeurt dit niet dan is de kans groot dat 1 wing hoger zit dan de ander. Ook zien we regelmatig eyeliners die niet mooi zijn doorgetrokken naar de binnenkant. Of dat boven en onder eyeliner met elkaar verbonden worden. De dunne huid in het hoekje is heel dun en dan kan het gebeuren dat het pigment als een druppel onder de huid gaat zitten. 

Bij het plaatsen van PMU op de lippen kan ook veel misgaan. We zien regelmatig dat lippen overlijnd zijn. Daarnaast zwellen lippen tijdens de behandeling. Hierdoor gaan onervaren behandelaren corrigeren tijdens de behandeling, waardoor het einde zoek is. 

Wat is belangrijk voor een goed resultaat?

Voor een goed resultaat zijn meerdere factoren belangrijk. Kom je bijvoorbeeld voor je wenkbrauwen die mislukt zijn qua vorm, dan starten we eerst met laserbehandelingen. Voor deze laserbehandelingen maken we gebruik van een veilige en effectieve laser. Gemiddeld zijn er 1 tot 3 laserbehandelingen nodig. Daarna kan de nieuwe PMU geplaatst worden. Belangrijk hier is:

  • De deskundigheid, ervaring en aanpak van de PMU-specialist

 

  • Het toepassen van de juiste techniek

 

  • De diepte van plaatsen: niet te diep en niet te oppervlakkig

 

  • De gekozen pigmentkleur

 

  • De pigmentkwaliteit

 

  • De vorm

De behandeling van mislukte PMU

GRATIS ADVIESGESPREK

Voorafgaand aan de behandeling vindt er bij Huidkliniek COSMED eerst een GRATIS en vrijblijvend adviesgesprek plaats met de behandelend specialist. Tijdens dit gesprek wordt jouw hulpvraag goed besproken en krijg je alle informatie en uitleg over jouw behandelplan op maat. Je weet precies waar je aan toe bent.

DE LASERBEHANDELING
Indien jouw PMU eerst moet worden verwijderd voordat de nieuwe PMU kan worden geplaatst, starten we met de laserbehandelingen met de Nd-Yag Q-switched laser. Gemiddeld zijn 1 tot 3 bbehandelingen nodig met tussenpozen van 8 weken. Tussen de behandelingen krijgt de huid tijd om te herstellen. Ongeveer een week na een laserbehandeling, als de korstjes eraf gevallen zijn, kan de wenkbrauw zelf bijgetekend worden. 

DE PMU BEHANDELING

Bij het plaatsen van de nieuwe PMU wordt er heel nauwkeurig gekeken naar wat er bij je gezicht past. Daarna wordt de vorm aan de hand van de uitgemeten gezichtslijnen getekend. Het zetten begint pas zodra jij 100% tevreden bent met de vorm en kleur op basis van jouw wens en onze expertise. Door het gebruik van goede verdovingen (zalf) is de behandeling bij ons vrijwel pijnloos. Na de behandeling krijg je instructies mee naar huis. Zo weet je precies wat wel en wat niet te doen. Na 4 tot 6 weken kom je terug op controle en volgt er een nabehandeling. Doordat wij GGD goedgekeurd zijn is het bewezen dat wij een veilige en hygiënische werkwijze hanteren. 

Wanneer je kiest voor Huidkliniek COSMED, kies je voor de zekerheid van betrouwbare apparatuur, goed opgeleide professionals en dus een veilige en effectieve behandeling.

Anne Aaldering, BSc | Huidtherapeut, Lasertherapeut en PMU-specialist

Dé specialist in PMU correctie

Anne is dé specialist op het gebied van het plaatsen en corrigeren van permanente make-up en medische tatoeages. Ze heeft al meer dan 10 jaar ervaring. Anne is huidtherapeut en heeft hierdoor veel kennis van de huid. Mochten er huidproblemen zijn die complicaties kunnen geven, dan herkent zij deze direct. Anne is werkzaam als docent PMU bij Nouveau Contour, het toonaangevende opleidingsinstituut voor PMU-specialisten. Hierdoor beheerst zij alle mogelijke technieken in dit vakgebied en is ze op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en innovaties binnen het vak.

We hebben Anne 10 vragen gesteld over de correctie van mislukte PMU. Lees meer in deze blog.

Anne Aaldering Huidkliniek COSMED

Waarom Huidkliniek COSMED?

Bij Huidkliniek COSMED gaat het ons helemaal om jou! We vinden het belangrijk om goed naar jou en jouw wensen te luisteren en je zo efficiënt mogelijk te helpen. Zowel wat betreft onze oplossingen als onze service, (na)zorg en kosten. Daarom is elke behandeling of behandelingstraject bij ons helemaal op maat.

Tarieven

De prijs van het corrigeren van mislukte PMU is afhankelijk van meerdere factoren. Kan de PMU bijvoorbeeld over je huidige PMU worden aangebracht of is er eerst een laserbehandeling nodig. Kijk op onze tarieven pagina voor een indicatie van de kosten. Tijdens het gratis en vrijblijvende adviesgesprek bespreken we jouw behandelplan en de exacte kosten.

Gratis adviesgesprek

Wil jij weten wat we voor jou kunnen betekenen? Plan dan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek met Anne Aaldering. Tijdens dit gesprek wordt jouw hulpvraag goed besproken en krijg je alle informatie en uitleg over de behandeling. Zo weet je vooraf precies waar je aan toe bent. 

We staan je ook graag te woord via (0316) 20 90 04

Mooi jezelf zijn verdien je!