fbpx
Injectables lip filler
 • Zijn jouw lippen niet (meer) zo vol als je zou willen?
 • Heb je donkere kringen (wallen) onder je ogen?
 • Ben je niet blij met de diepe lijnen naast je mond?
 • Of je gezichtscontouren zoals een wijkende kin of zwakke kaaklijn?

Fillers

Naarmate je ouder wordt, worden fijne lijntjes en rimpels duidelijker zichtbaar. De kwaliteit van je huid en je gezichtscontouren veranderen. Met een fillerbehandeling wordt volumeverlies in een bepaald gebied in je gezicht hersteld en de structuur verbeterd. 

Filler is op basis van hyaluronzuur. Dit is een stof die van nature in je lichaam voorkomt. Het zorgt o.a. voor een elastische en stralende huid. 

Tijdens een fillerbehandeling wordt de filler in kleine hoeveelheden in de huid geïnjecteerd. Hierbij wordt in onze kliniek altijd naar een natuurlijk resultaat gestreefd. Filler is een tijdelijke behandeling en wordt na 9 tot 12 maanden vanzelf door het lichaam afgebroken. 

VEILIG EN DESKUNDIG

Wij werken uitsluitend met de A-merken Stylage, Juvéderm en Teosyal. Dit zijn veilige en effectieve fillers die goed door het lichaam worden geaccepteerd. Welke filler het beste bij jou en jouw wensen past, bespreek je tijdens het adviesgesprek met onze cosmetisch arts dr. Jelle Claassen. Hij is zeer ervaren en specialist op het gebied van productkennis. Hierdoor ben je bij hem in veilige en zeer deskundige handen.

Wat zijn de mogelijkheden met fillers?

Een filler behandeling is o.a. toepasbaar op de volgende locaties: 

 • Lippen
 • Wangen
 • Traangootjes/wallen
 • Marionetten lijnen
 • Kaaklijn
 • Kin
 • Neus-lippenplooi

Wil je weten of filler ook voor jouw specifieke hulpvraag effectief en veilig kan worden toegepast? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek met onze cosmetisch arts dr. Jelle Claassen. 

De behandeling

GRATIS ADVIESGESPREK

Voorafgaand aan de behandeling vindt er bij Huidkliniek COSMED eerst een uitgebreid adviesgesprek plaats. Naast de hoogste kwaliteit van zorg vinden wij het heel belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je besluit om een behandeling te ondergaan. Bij Huidkliniek COSMED is dit gesprek daarom altijd gratis en vrijblijvend. Dr. Jelle Claassen vertelt je dan uitgebreid wat de mogelijkheden, risico’s en verwachtingen zijn van jouw wensen.

DE FILLER BEHANDELING

Een filler behandeling duurt ongeveer 10 minuten. Met een zeer dun naaldje wordt het stofje geïnjecteerd in de te behandelen gebied. De behandeling wordt over het algemeen goed verdragen. De pijn is meestal zeer gering en van korte duur. Indien gewenst het gebruik van verdoving door middel van een verdovende zalf of injectie mogelijk. 

NA DE BEHANDELING

Het resultaat van de behandeling is direct zichtbaar. De eerste twee tot drie dagen na de behandeling is het behandelde gebied iets gezwollen. Je kunt dan met een coldpack elk uur een paar minuutjes koelen tegen de zwelling. Ook blauwe plekken zijn heel normaal na een filler behandeling. Eventueel kun je hier twee uur na de behandeling Arnicazalf/Arniflor op smeren. Twee weken na de behandeling is het resultaat optimaal.

Na de behandeling is het belangrijk om 24 uur niet te sporten en twee weken geen bezoek te brengen aan een sauna of zonnebank. Ook is het verstandig om de eerste twee weken de zon te vermijden en het behandelende gebied goed te beschermen met een zonnefactor. Natuurlijk krijg je bij de intake en direct na de behandeling uitgebreid nazorg uitleg van onze cosmetisch arts.

Cosmetisch arts dr. Jelle Claassen

Wil jij weten of een filler behandeling bij jou past? Maak dan een afspraak voor een GRATIS en vrijblijvend adviesgesprek met dr. Jelle Claassen.

De prijs

Bij Huidkliniek COSMED wordt deze behandeling uitsluitend uitgevoerd door een BIG-geregistreerde cosmetisch arts en met uitsluitend A-merk fillers. De prijs is afhankelijk van het aantal te behandelen zones, de hoeveelheid en het soort filler.  

Kijk voor de actuele tarieven op de tarieven pagina. 

Veelgestelde vragen over fillers

Voor een filler behandeling in een goede kliniek is de totale kostprijs vanaf €295,-. In een kliniek, die ‘budget-fillers’ gebruikt is de kostprijs soms een stuk lager. Hierbij heeft de prijs een degelijk invloed op de werkzaamheid. Ook is de prijs sterk afhankelijk van de hoeveelheid ml wat er gebruikt wordt.   

Zoals bij elke andere injectie kan filler enigszins pijnlijk zijn wanneer de naald wordt ingebracht, maar de pijn is meestal zeer gering en van korte duur. De naalden die worden gebruikt bij de filler behandeling zijn buitengewoon fijn en klein, zodat ze geen pijn veroorzaken behalve een beetje prikken.

Cosmetische behandelingen gaan nooit zonder risico. Wel is er verschil in arts. Als jij jouw behandeling laat uitvoeren bij een deskundige arts, zal de kans op complicaties wel kleiner zijn. Het is normaal dat je blauw kan worden na een behandeling, bloedvaten zitten overal in het gezicht, waarbij lichte zwelling ook altijd aanwezig is. Als er heftigere complicaties zijn of je ervaart de klachten toch intenser dan hiervoor beschreven? Neem dan contact met ons op.

Het gemiddelde resultaat is vaak 9-12 maanden, maar is per lichaam heel verschillend. Hoe vaker je de behandeling ondergaat, hoe langer het resultaat uiteindelijk zichtbaar blijft.

Ja. De eerste paar dagen zal de zwelling heftiger worden en na twee weken is het resultaat optimaal. Wacht daarom altijd twee weken, voordat je het resultaat beoordeeld.

De eerste twee tot drie dagen zien met name lippen er altijd gezwollen uit, je kunt dan met een coldpack (of bijvoorbeeld diepvries erwtjes) elk uur een paar minuutjes koelen tegen de zwelling. Ook blauwe plekken zijn heel normaal na een filler behandeling. Eventueel kun je hier twee uur na de behandeling Arnicazalf/Arniflor opsmeren (homeopathisch middel tegen blauwe plekken, te koop bij de drogist). 

Wij adviseren:

– 24 uur niet sporten en twee weken geen sauna, vanwege de zwelling die kan optreden na een filler behandeling. 

– UV-licht breekt fillers sneller af, dus daarom de eerste twee weken geen zonnebank, omdat de filler dan extra kwetsbaar is en ook pigmentvlekjes kunnen optreden. Probeer hierna de filler altijd goed te beschermen met een zonnefactor, om er zo lang mogelijk plezier van te hebben.

 Indien je vanaf de tweede dag na je lipfillerbehandeling een buitje voelt, mag je dit tussen duim en wijsvinger stevig vastpakken en wegmasseren. Als je geen bultjes voelt, hoef je ook niet te masseren

Dit ligt er aan wat je precies behandeld wilt hebben. Zijn het rimpels vanaf je ogen tot aan je haargrens? Dan kan het behandeld worden met botox. Mis je volume verlies in bijvoorbeeld je wangen, dan is een filler behandeling daarvoor geschikt. Om die vraag goed te kunnen beantwoorden is het beste om een afspraak te maken voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek. Cosmetisch arts dokter Jelle Claassen zal naar je luisteren en het probleem bekijken. Hierna kan hij je van persoonlijk advies voorzien.  

Het is mogelijk om vanaf 18 jaar of ouder een injectable behandeling zoals filler te ondergaan

Het houdt in dat er een bepaalde hoeveelheid filler gebruikt wordt voor het behandelend gebied, bijvoorbeeld lip fillers. Met het ouder worden verlies je volume in je gezicht, dat geldt ook voor je lippen. Met een filler behandeling, kan je jouw natuurlijke lip volume eer terug halen. Onder andere de mate van volume verlies en welk gewenst resultaat er gehaald dient te worden bepalen het aantal ml.

Zeker niet! Wanneer een behandeling goed wordt uitgevoerd door de juiste cosmetisch arts, zal het mooi en natuurlijk effect geven aan jouw uitstraling.

Als je het resultaat wilt behouden, moet je een filler behandeling wel blijven herhalen. Filler werkt namelijk na 9-12 maanden uit. Wanneer je besluit om het niet te herhalen heeft dit geen negatieve gevolgen voor je gezondheid.

Een filler behandeling is toepasbaar op de volgende locaties: jukbeenderen, traangootjes, marionetten lijnen, kaaklijn, kin, lippen, neus-lippenplooi en neus.

Een filler behandeling wordt niet uitgevoerd bij een (mogelijke) zwangerschap of tijdens borstvoeding. Sommige geneesmiddelen, zoals aminoglycoside antibiotica, kunnen invloed hebben op het effect van fillers. Bij een behandeling met fillers zullen wij dan ook altijd naar je medicatiegebruik vragen.

We adviseren om 24 uur niet te sporten na een filler behandeling. 

Zeker! filler is op basis van hyaluronzuur, of terwijl een eigenlichaamsstof. Een filler behandeling is daarbij dus ook niet permanent. Filler is een natuurlijke stof die na verloop van tijd wordt afgebroken door het lichaam

Fillers zorgen ervoor dat volumeverlies in een gebied in het gelaat wordt hersteld. Hierbij wordt er altijd naar het natuurlijke resultaat gestreefd.  

Filler is geen permanente behandeling en wordt na 9-12 maanden vanzelf afgebroken door het lichaam. Het desbetreffende wordt na verloop van tijd afgebroken en via de lever uitgescheiden.

Filler is ook wel hyaluronzuur, wat in principe een lichaamseigen stof is. Het lichaam herkend het en breekt het na enige tijd ook weer af.

Wanneer je eenmaal gewend bent aan het frissere en mooie resultaat, is de kans groot dat je niet meer anders wilt en snel een vervolgafspraak inplant wanneer de filler aan het uitwerken is. Filler kan in zekere zin dus verslavend werken, wat als een nadeel gezien kan worden. Daarnaast bestaat er een kans dat je steeds meer filler wilt laten inspuiten. Dokter Jelle Claassen zal er echter altijd voor zorgen dat het resultaat natuurlijk blijft en het zeker aangeven wanneer hij denkt dat je te ver wilt gaan met de behandelingen. 

Voor zowel een filler als een botox behandeling geldt zeker, ga naar de juiste arts. En daarmee bedoelen we ook echt een arts en geen schoonheidsspecialist.

Deze behandelingen mogen namelijk uitsluitend door een arts worden uitgevoerd en het liefst door een cosmetisch arts die daarin gespecialiseerd is. Doe onderzoek naar degene die jou gaat behandelen. Kijk naar recensies en ervaring. Maar je moet je er ook vertrouwd bij voelen. Dus ga vooraf met de arts in gesprek.  

Wil jij weten of een filler behandeling bij jou past? Maak dan een GRATIS en vrijblijvend adviesgesprek met dr. Jelle Claassen. 

Dokter Jelle Claassen (cosmetisch arts)

Heb je vragen? Wij staan je graag te woord!

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk te maken. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten