Search here...

Beenvaatjes

Oppervlakkige beenvaatjes, ook wel besenreiser varices genoemd, zijn verwijde bloedvaatjes op de benen. Ze hebben een rode, paarse of blauwe kleur en kunnen zich ophopen tot een groepje. Deze vaten liggen oppervlakkig en komen voor op de bovenbenen, onderbenen, knieholten en binnenzijde van de enkels. 

Beenvaatjes gaan helaas niet vanzelf weg en het ontsierende beeld wordt vaak zelfs erger in de loop der jaren. Soms kunnen ze daarnaast een jeukend en prikkend gevoel geven. 

Wij zien vaak cliënten met de vraag of deze beenvaatjes behandeld kunnen worden. Het antwoord is ja! Gelukkig kunnen wij met lasertherapie, door middel van een vaatlaser behandeling, deze beenvaatjes zeer effectief en veilig behandelen zonder de huid te beschadigen.

Huidkliniek COSMED Beenvaatjes behandeling lasertherapie

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor jou? 

Nd: Yag Q-switched laser

Bij Huidkliniek COSMED gebruiken we verschillende vaatlasers. Zo kan de juiste laser bij de juiste indicatie ingezet worden. Waardoor de vaatlaser behandeling optimaal effectief en efficiënt is. 

Voor de behandeling van beenvaatjes is de Nd: Yag Q switched laser (1064 nanometer) met een diepere indringdiepte, het meest geschikt. 

De behandeling van beenvaatjes

De behandeling van beenvaatjes begint met een uitgebreid gratis en vrijblijvend adviesgesprek met de specialist. In dit gesprek bespreken we wat je wensen zijn en volgt er een persoonlijk behandelplan. Daarnaast ontvang je tijdens het gesprek alle informatie over de behandeling zoals kosten, aantal behandelingen, eventuele risico’s, wat je voor, tijdens en na de behandeling kunt verwachten en de nazorg.

Tijdens de vaatlaser behandeling dringt het laserlicht door de huid heen zonder deze te beschadigen. De bloedvaatjes worden door de laser verwarmd, waardoor de vaatwand samentrekt. Het lichaam ruimt vervolgens de overblijfselen op.

Minstens vier weken voor de vaatlaser behandeling moet de huid voldoende beschermd worden tegen zonlicht. Bij onvermijdelijke blootstelling aan de zon kan de huid worden ingesmeerd met een zonnebrandcrème van minimaal factor 30. De huid mag bij de behandeling niet gebruind zijn om verbranding van de huid te voorkomen.

Vaatlaserbehandeling resultaten

Het effect van de vaatlaser behandeling is afhankelijk van de dikte en de diepte van de vaatjes. De vaatjes die aan de oppervlakte liggen, geven meestal direct een zichtbaar resultaat. 

Het effect van de behandeling houdt zeker enkele jaren aan. In de loop van de jaren kan er, met name ten gevolge van het ouder worden, erfelijkheid, zonlicht en uv-straling, toch weer enige ontwikkeling van nieuwe bloedvaatjes zijn. De behandelingen kunnen dan zonder probleem opnieuw uitgevoerd worden.

Beenvaatjes lasertherapie

Waarom Huidkliniek COSMED?

Bij Huidkliniek COSMED gaat het ons helemaal om jou! We vinden het belangrijk om goed naar jou en jouw wensen te luisteren en je zo efficiënt mogelijk te helpen. Zowel wat betreft onze oplossingen als onze service, (na)zorg en kosten. Daarom is elke behandeling of behandelingstraject bij ons helemaal op maat.

Tarieven

De actuele prijs van een vaatlaserbehandeling vind je de tarieven pagina.

Veelgestelde vragen beenvaatjes

Kijk voor meer informatie over de behandeling van beenvaatjes op de pagina met veelgestelde vragen.

Gratis adviesgesprek

Wil jij weten of een vaatlaser behandeling bij jou past en wat we voor jou kunnen betekenen? Plan dan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek met onze huidtherapeut. Tijdens dit gesprek wordt jouw hulpvraag goed besproken en krijg je alle informatie en uitleg over de behandeling. Zo weet je vooraf precies waar je aan toe bent. 

We staan je ook graag te woord via 0316 – 20 90 04

Mooi jezelf zijn verdien je!