Search here...

De oorzaak van deze klachten kan rosacea zijn. Door middel van vaatlasertherapie kunnen wij deze klachten veilig behandelen.

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor jou? Plan dan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Rosacea Huidkliniek COSMED Zevenaar

Rosacea

Rosacea is een veel voorkomende chronische huidaandoening in het gezicht. het meest opvallende is de felrode kleur van de wangen en de neus. De vier belangrijkste kenmerken van rosacea zijn roodheid, kleine uitgezette bloedvaatjes (couperose), bultjes en puistjes. 

Rosacea kan lijken op acne, de bekende jeugdpuistjes. Rosacea komt echter op latere leeftijd voor en meestal niet voor het 30ste levensjaar. 

De klachten kunnen als zeer storend worden ervaren. Door middel van vaatlasertherapie en productadvies afgestemd op jouw huid, kunnen de klachten effectief en veilig worden aangepakt. 

Soorten vaatlaser

Bij Huidkliniek COSMED gebruiken we verschillende vaatlasers. Zo kan de juiste laser bij de juiste indicatie ingezet worden. Waardoor de vaatlaser behandeling optimaal effectief en efficiënt is. 

  • KTP-laser (532 nanometer). Deze laser is uitermate geschikt voor het behandelen van oppervlakkige rode bloedvaatjes, zoals couperose en rosacea. 
  • IPL (intensed pulsed light). Eigenlijk is dit geen laser, maar de IPL wordt wel vaak ingezet om ontsierende bloedvaatjes en roodheid te behandelen. Met name wanneer in het gezicht een diffuse roodheid aanwezig is en geen duidelijk zichtbare vaatjes. Dan is dit de meest geschikte methode.

De behandeling van rosacea

De behandeling van rosacea begint met een uitgebreid gratis en vrijblijvend adviesgesprek met de specialist. In dit gesprek bespreken we wat je wensen zijn en volgt er een persoonlijk behandelplan. Daarnaast ontvang je tijdens het gesprek alle informatie over de behandeling zoals kosten, aantal behandelingen, eventuele risico’s, wat je voor, tijdens en na de behandeling kunt verwachten en de nazorg.

Tijdens de vaatlaser behandeling dringt het laserlicht door de huid heen zonder deze te beschadigen. De bloedvaatjes worden door de laser verwarmd, waardoor de vaatwand samentrekt. Het lichaam ruimt vervolgens de overblijfselen op.

Minstens 4 weken voor de vaatlaser behandeling moet de huid voldoende beschermd worden tegen zonlicht. Bij onvermijdelijke blootstelling aan de zon kan de huid worden ingesmeerd met een zonnebrandcrème van minimaal factor 30. De huid mag bij de behandeling niet gebruind zijn om verbranding van de huid te voorkomen.

Gratis adviesgesprek

Wil jij weten wat we voor jou kunnen betekenen? Plan dan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek met onze huidtherapeut. Tijdens dit gesprek wordt jouw hulpvraag goed besproken en krijg je alle informatie en uitleg over de behandeling. Zo weet je vooraf precies waar je aan toe bent. 

We staan je ook graag te woord via (0316) 20 90 04

Mooi jezelf zijn verdien je!