Search here...

Veelgestelde vragen over fillers

Lees hier de veelgestelde vragen over fillers. Wil je meer weten of zit jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op en we vertellen je graag meer.

Voor de filler behandelingen in onze kliniek werken wij uitsluitend met de A-merken Stylage, Juvéderm en Teosyal. Dit zijn veilige en effectieve fillers op basis van hyaluronzuur die goed door het lichaam worden geaccepteerd. Het tarief is gebaseerd op het aantal ml en het merk dat gebruikt wordt. Bekijk alle tarieven op de tarieven pagina.

De kosten van een filler behandeling verschillen enorm per kliniek. Het prijsverschil is voornamelijk te verklaren door het soort filler dat gebruikt wordt. Ons advies is: laat je vooraf altijd goed informeren.    

Zoals bij elke andere injectie kan filler enigszins pijnlijk zijn wanneer de naald wordt ingebracht, maar de pijn is meestal zeer gering en van korte duur. De naalden die worden gebruikt bij de filler behandeling zijn buitengewoon fijn en klein. Indien gewenst is plaatselijke verdoving door middel van een zalf mogelijk.

Cosmetische behandelingen gaan nooit zonder risico. Wel maakt het verschil door welke arts je de behandeling uit laat voeren. Als je jouw behandeling laat uitvoeren bij een deskundige bij voorkeur cosmetisch arts, zal de kans op complicaties kleiner zijn. 

Bij elke behandeling kunnen er bijwerkingen optreden zoals:

– Blauwe plekjes rond de injectieplaats

– Lichte zwelling

– Occlusie

Zijn er heftige complicaties of ervaar je de klachten toch intenser dan hiervoor beschreven? Neem dan contact met ons op.

Het effect van fillers blijft ongeveer 9 tot 12 maanden behouden. Dit verschilt per persoon. Hoe vaker je de behandeling ondergaat, hoe langer het resultaat uiteindelijk zichtbaar blijft.

Het resultaat is direct zichtbaar en na twee weken is het resultaat optimaal. Wacht daarom altijd twee weken, voordat je het resultaat beoordeeld.

De eerste twee tot drie dagen na de filler behandeling zien met name lippen er altijd gezwollen uit. Je kunt met een coldpack (of bijvoorbeeld diepvries erwtjes) elk uur een paar minuutjes koelen tegen de zwelling. Ook blauwe plekjes zijn heel normaal na een fillerbehandeling. Eventueel kun je hier twee uur na de behandeling Arnicazalf/Arniflor (homeopathisch middel tegen blauwe plekken, te koop bij de drogist) op smeren. De plaats van de injectie kan wat rood worden en gevoelig zijn. De bijwerkingen verdwijnen meestal vanzelf binnen twee tot zeven dagen na de injectie. Twee weken na de behandeling is het resultaat optimaal.

 

Het is van belang:

– Niet te sporten tot 24 uur na de behandeling;

– Geen make-up te gebruiken tot 6 uur na de behandeling;

– Geen scrub of peeling te gebruiken tot twee weken na de behandeling;

– Tot 24 uur na de behandeling geen bezoek te brengen aan een sauna of zonnebank;

– De eerste twee weken na de behandeling de zon te vermijden en het behandelde gebied goed te beschermen met zonnefactor; 

– Geen bindweefselmassage in het behandelde gebied te ondergaan tot twee weken na de behandeling;

– Bij een lipfillerbehandeling: indien je vanaf de tweede dag na de behandeling een bultje voelt, dan mag je dit tussen duim en wijsvinger stevig vastpakken en wegmasseren. Als je geen bultjes voelt, hoef je ook niet te masseren. 

Om die vraag goed te kunnen beantwoorden kun je het beste een afspraak maken voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek. Tijdens dit gesprek bespreekt cosmetisch arts drs. Jelle Claassen samen met jou je wensen en beantwoordt hij alle vragen. Zo weet je daarna precies wat je kunt verwachten, wat de eventuele risico’s en de kosten zijn. 

Wettelijk gezien mag een filler behandeling uitgevoerd worden vanaf 18 jaar. Echter is dit in de meeste gevallen nog helemaal niet nodig. 

Hiermee wordt de hoeveelheid gebruikte filler bedoeld. De hoeveelheid is afhankelijk van het te behandelen gebied, de mate van volumeverlies en het gewenste resultaat. De cosmetisch arts informeert je hier vooraf over, zodat je weet wat je kunt verwachten en wat de prijs van de behandeling is.

Na een filler behandeling hoef je zeker geen onnatuurlijke uitdrukking te krijgen. De cosmetisch arts houdt rekening met jouw wensen en past de dosering aan om een zo natuurlijk mogelijk resultaat te verkrijgen, met behoud van je natuurlijke gezichtsuitdrukking. 

Als je het resultaat wilt behouden, is het raadzaam om de filler behandeling te blijven herhalen. Filler werkt namelijk 9 tot 12 maanden. 

Een filler behandeling is toepasbaar op de volgende locaties: traangoot/wallen jukbeenderen, neus-lippenplooi, lippen, marionettelijnen, kaaklijn, kin, slapen en fijne (rokers-)lijntjes.

Een filler behandeling mag niet toegepast worden in de volgende gevallen: 

– bij een (mogelijke) zwangerschap of tijdens borstvoeding. 

– bij sommige geneesmiddelen, zoals aminoglycoside antibiotica.

We adviseren om 24 uur na een filler behandeling niet te sporten. 

Zeker! Filler is op basis van hyaluronzuur. Dit is een stof die van nature in je lichaam voorkomt en goed door het lichaam wordt geaccepteerd. Filler wordt na verloop van tijd afgebroken door het lichaam en daardoor is een filler behandeling dus niet permanent. 

Fillers zorgen ervoor dat volumeverlies in een gebied in het gezicht wordt hersteld. Hierbij streven wij altijd naar een natuurlijke resultaat.

Filler wordt na 9 tot 12 maanden vanzelf afgebroken door het lichaam en via de lever uitgescheiden. Een filler behandeling is dus geen permanente behandeling.

Filler is ook wel hyaluronzuur. Dit is een lichaamseigen stof. Het lichaam herkent het en breekt het na enige tijd ook weer af.

Wanneer je eenmaal gewend bent aan het frissere en mooie resultaat, is de kans groot dat je niet meer anders wilt en snel een vervolgafspraak inplant wanneer de filler aan het uitwerken is. Filler kan in zekere zin dus verslavend werken, wat als een nadeel gezien kan worden. Daarnaast bestaat er een kans dat je steeds meer filler wilt laten inspuiten. Drs. Jelle Claassen zal er echter altijd voor zorgen dat het resultaat natuurlijk blijft en het zeker aangeven wanneer hij denkt dat je te ver wilt gaan met de behandelingen. 

Voor zowel een filler als een botox behandeling geldt zeker, ga naar de juiste arts. En daarmee bedoelen we ook echt een arts en geen schoonheidsspecialist.

Deze behandelingen mogen namelijk uitsluitend door een arts worden uitgevoerd en het liefst door een cosmetisch arts KNMG die daarin gespecialiseerd is. Doe onderzoek naar degene die jou gaat behandelen. Kijk naar recensies en ervaring. Maar je moet je er ook vertrouwd bij voelen. Dus ga vooraf met de arts in gesprek.   

Cosmetisch arts KNMG drs. Jelle Claassen

Wil jij weten of een filler behandeling bij jou past? Maak dan een afspraak voor een GRATIS en vrijblijvend adviesgesprek met drs. Jelle Claassen.
We staan je ook graag te woord via (0316) 20 90 04
Drs. Jelle Claassen Huidkliniek COSMED

Mooi jezelf zijn verdien je!