Search here...

Vergoedingen huidtherapie

Huidkliniek COSMED is kwaliteit geregistreerd en lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten, waardoor bepaalde behandelingen in aanmerking komen voor (gedeeltelijke of gehele) vergoeding door de zorgverzekeraar. Dit is echter afhankelijk van de verzekering, indicatie en behandeling. Jouw zorgverzekeraar kan je precies vertellen welke rechten op vergoeding je hebt.

De zorgverzekeraars vergoeden bij een aanvullende verzekering in veel gevallen een groot gedeelte van de acnebehandelingen, camouflagetherapie en ontharingsbehandelingen, zoals laserontharing en elektrische epilatie in het gezicht. 

Mocht je in aanmerking komen voor een vergoeding door jouw zorgverzekeraar dan bespreken we uiteraard de mogelijkheden. Wij handelen niet alleen in het belang van de behandeling en het resultaat, maar ook in het belang van jouw portemonnee. 

Geen verwijzing nodig

Sinds 2011 zijn huidtherapeuten direct toegankelijk. Dit houdt in dat er geen verwijzing van arts of specialist meer nodig is, tenzij de zorgverzekeraar daarom vraagt. Wanneer een cliënt zich zonder verwijzing wendt tot de huidtherapeut, wordt de algemene anamnese uitgebreid met een screeningsonderzoek betreffende huidaandoeningen. Indien nodig, wordt de cliënt verwezen naar de huisarts. 

Gratis adviesgesprek

Wil je meer weten over de verschillende huidtherapie behandelingen en wat het voor jou kan betekenen? Kijk dan op onze pagina over huidtherapie of maak direct een afspraak voor een GRATIS en vrijblijvend adviesgesprek met Anne Aaldering (Huidtherapeut, BSc).