Search here...

Roodheid door vaatjes, zoals couperose, kan als zeer storend worden ervaren. Bij Huidkliniek COSMED zien wij vaak cliënten met de vraag of deze ontsierende vaatjes behandeld kunnen worden. Het antwoord is ja!

Gelukkig kunnen wij met lasertherapie, door middel van een vaatlaser behandeling, deze klacht zeer effectief en veilig behandelen.

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor jou? Plan dan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Couperose

Couperose

Roodheid door vaatjes, zoals couperose, kan als zeer storend worden ervaren. Bij Huidkliniek COSMED zien wij vaak cliënten met de vraag of deze ontsierende vaatjes behandeld kunnen worden. Het antwoord is ja! Gelukkig kunnen wij met lasertherapie, door middel van een vaatlaser behandeling, deze klacht zeer effectief en veilig behandelen.

Onze huid bevat ontelbaar veel bloedvaten en haarvaten. Deze hebben de functie om onder andere de huid van voedingstoffen te voorzien en de afvalstoffen af te voeren. 

Soms kan de vaatwand verzwakken door inwendige of uitwendige triggers. Hierbij kun je denken aan hormonale schommelingen, stress, temperatuurswisselingen en bepaalde medicatie. De vaatjes worden dan zichtbaar in de huid.

Wanneer deze gesprongen bloedvaatjes in grotere aantallen voorkomen wordt dit couperose genoemd. Blijvende roodheid kan ook een symptoom zijn van een huidprobleem zoals rosacea.

Soorten vaatlaser

Bij Huidkliniek COSMED gebruiken we verschillende vaatlasers. Zo kan de juiste laser bij de juiste indicatie ingezet worden. Waardoor de vaatlaser behandeling optimaal effectief en efficiënt is. 

  • KTP-laser (532 nanometer). Deze laser is uitermate geschikt voor het behandelen van oppervlakkige rode bloedvaatjes, zoals couperose en rosacea. 
  • IPL (intensed pulsed light). Eigenlijk is dit geen laser, maar de IPL wordt wel vaak ingezet om ontsierende bloedvaatjes en roodheid te behandelen. Met name wanneer in het gezicht een diffuse roodheid aanwezig is en geen duidelijk zichtbare vaatjes. Dan is dit de meest geschikte methode.

De behandeling van couperose

De behandeling van couperose begint met een uitgebreid gratis en vrijblijvend adviesgesprek met de specialist. In dit gesprek bespreken we wat je wensen zijn en volgt er een persoonlijk behandelplan. Daarnaast ontvang je tijdens het gesprek alle informatie over de behandeling zoals kosten, aantal behandelingen, eventuele risico’s, wat je voor, tijdens en na de behandeling kunt verwachten en de nazorg.

Tijdens de vaatlaser behandeling dringt het laserlicht door de huid heen zonder deze te beschadigen. De bloedvaatjes worden door de laser verwarmd, waardoor de vaatwand samentrekt. Het lichaam ruimt vervolgens de overblijfselen op.

Minstens 4 weken voor de vaatlaser behandeling moet de huid voldoende beschermd worden tegen zonlicht. Bij onvermijdelijke blootstelling aan de zon kan de huid worden ingesmeerd met een zonnebrandcrème van minimaal factor 30. De huid mag bij de behandeling niet gebruind zijn om verbranding van de huid te voorkomen.

Resultaten couperose behandeling

Het effect van de couperose behandeling met behulp van de vaatlaser is afhankelijk van de dikte en de diepte van de vaatjes. De vaatjes die aan de oppervlakte liggen, geven meestal direct een zichtbaar resultaat. 

Het effect van de behandeling houdt zeker enkele jaren aan. In de loop van de jaren kan er, met name ten gevolge van het ouder worden, erfelijkheid, zonlicht en uv-straling, toch weer enige ontwikkeling van nieuwe bloedvaatjes zijn. De behandelingen kunnen dan zonder probleem opnieuw uitgevoerd worden.

Gratis adviesgesprek

Wil jij weten of een couperose behandeling bij jou past en wat we voor jou kunnen betekenen? Plan dan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek met onze huidtherapeut. Tijdens dit gesprek wordt jouw hulpvraag goed besproken en krijg je alle informatie en uitleg over de behandeling. Zo weet je vooraf precies waar je aan toe bent. 

We staan je ook graag te woord via (0316) 20 90 04

Mooi jezelf zijn verdien je!