Search here...

Veelgestelde vragen over beenvaatjes

Heb je vragen over behandeling van beenvaatjes door middel van lasertherapie? Bekijk dan onderstaande veelgestelde vragen over beenvaatjes. Wil je meer weten of zit jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op en we vertellen je graag meer. 

De vaatjes ontstaan meestal spontaan. Meestal worden ze veroorzaakt door spataderen die dieper gelegen zijn. De druk die dan ontstaat van binnenuit belast de oppervlakkige kleine vaatjes. Dit kan diverse oorzaken hebben zoals hormoonschommelingen tijdens de zwangerschap, erfelijke aanleg of een staand beroep.

Het laseren van beenvaatjes is geschikt voor alle lichtere huidtypes met oppervlakkige beenvaatjes. De dieper gelegen vaten zijn niet door middel van deze methode te behandelen. De huidtherapeut onderzoekt de beenvaatjes tijdens het gratis en vrijblijvend adviesgesprek, waarna een behandeladvies uitgebracht wordt. Mocht na het onderzoek blijken dat een vaatlaserbehandeling niet geschikt is voor jouw beenvaatjes, dan adviseren we je daar eerlijk over. Desgewenst kan de huidtherapeut je verwijzen naar een andere methode en/of specialist die jou verder kan helpen.

Bij Huidkliniek COSMED word je voor de laserbehandeling van de beenvaatjes behandeld met de Nd:YAG long pulsed laser. Dit is de meest effectieve laser voor de behandeling van beenvaatjes. 

De meeste mensen die een behandeling hebben ondergaan vergelijken dat met een licht prikkend gevoel, gevolgd door een warm gevoel dat enige minuten aanhoudt. Na de behandeling kan enige roodheid ontstaan, die soms snel weer verdwijnt en soms wat langer kan aanhouden. 

Voor alle laserbehandelingen geldt dat er een geringe kans bestaat dat er brandwondjes ontstaan. Dit komt door de warmte in de huid tijdens de behandeling. Hierdoor kan er tijdelijk kleurverschil in de huid ontstaan. Het pigment kan eerst wat donkerder kleuren om daarna juist lichter te worden dan de normale huidskleur. Dit pigmentverschil kan enkele weken tot maanden aanhouden. 

Vanwege veiligheidsredenen bestaat er een maximum aan de hoeveelheid te behandelen beenvaatjes in 1 behandeling. Het is dus mogelijk dat er meerdere behandelingen nodig zijn om alle ongewenste beenvaatjes te kunnen behandelen. Bij het gratis en vrijblijvend adviesgesprek zal de huidtherapeute een indicatie geven van de verwachte aantal benodigde behandelingen. Dit aantal is slechts een schatting en kan uiteindelijk meer of minder blijken te zijn.

De behandeling leidt in de meeste gevallen tot het verminderen en soms tot het geheel verdwijnen van de beenvaatjes. De aanleg voor het ontstaan van nieuwe beenvaatjes blijft bestaan. Het is mogelijk dat er in de toekomst opnieuw behandelingen nodig zijn. 

Bij het gebruik van een goede en veilige laser door een huidtherapeute is het laseren van oppervlakkige beenvaatjes niet schadelijk. 

Bij sclerotherapie wordt er met een naaldje vloeistof in het vaatje gespoten waarna de vaatwand verkleeft. Bij lasertherapie zorgt de laser voor een specifieke hitte toediening waardoor het vaatje verdampt en verkleeft. Beide methoden zijn veilig en effectief. Hierbij is lasertherapie een betere optie voor mensen met een naaldenfobie en/of een allergie voor het sclerosans vloeistof. 

Direct na de behandeling zijn de beenvaatjes al duidelijk minder zichtbaar. Wel is de huid rood en kan het gaan zwellen. De totale genezingsperiode is ongeveer 6 weken.

Afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied zijn de kosten voor het laseren van beenvaatjes vanaf € 150,00 per behandeling.

Gratis adviesgesprek

Wil jij weten of een laserbehandeling voor de behandeling van beenvaatjes bij jou past? Maak dan een afspraak voor GRATIS en vrijblijvend adviesgesprek met onze huidtherapeut.

We staan je ook graag te woord via 0316 – 20 90 04

Mooi jezelf zijn verdien je!