Search here...

Veelgestelde vragen over tatoeage / PMU verwijdering

Heb je vragen over het verwijderen van een tatoeage of permanente make-up door middel van laser? Bekijk dan onderstaande veelgestelde vragen. Wil je meer weten of zit jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op en we vertellen je graag meer. 

Dit hangt van een aantal factoren af zoals: kleurgebruik, wijze van tatoeëren, inktsoort en de reactie van de huid. Doorgaans zijn er 5 tot 15 behandelingen nodig. Wanneer de tatoeage dik is ingekleurd zullen er meer behandelingen nodig zijn ten opzichte van een lichte tatoeage.

Direct na de behandeling is er een witte waas zichtbaar op de plek waar de tatoeage zit. Deze waas trekt meestal binnen 1 uur weer weg. Het resultaat van de behandeling is niet meteen zichtbaar. De huid moet de inkt deeltjes in de huid afbreken tijdens het genezingsproces. Hoe kleiner/lichter de tatoeage is, hoe sneller het resultaat zichtbaar zal zijn.

Het is niet geheel pijnloos maar zeker te doen. Het is te vergelijken met het zetten van een tatoeage. Het pijnlijke gevoel wordt minder naarmate de tatoeage vervaagt. Indien de tatoeage op een gevoelige plek zit adviseren wij om een uur voor de behandeling twee tabletten Paracetamol in te nemen.

Dit is verschillend, afhankelijk van de grootte van de tatoeage en het soort laser wat wordt toegepast. De prijzen beginnen vanaf €75,- per behandeling. Bekijk de tarieven pagina voor de actuele tarieven.

In sommige gevallen wel, maar niet altijd. Wel wordt de tatoeage een stuk lichter, dan dat deze was. Het beste resultaat wordt gezien bij zwart/grijze tatoeages.

Tot een paar dagen na de behandeling kan er lichte roodheid van de huid optreden en voelt de huid droog aan. De crème en/of zonnebrandcrème die wij adviseren kan dan gesmeerd worden.

Voordat er een behandeling kan plaatsvinden kom je op een kosteloos en vrijblijvend adviesgesprek met de specialist. Je wensen worden dan besproken en je ontvangt alle benodigde informatie. Is jouw situatie geschikt, dan kunnen we eventueel meteen beginnen met het verwijderen van de tatoeage. Wel belangrijk is dat de te behandelen huid minimaal 4 weken niet blootgesteld is aan zon en/of zonnebank. 

Direct na de behandeling kun je je dagelijkse bezigheden oppakken. De eerste 24 uur is het belangrijk de behandelde plek droog te houden. Je krijgt instructies mee over de verzorging van de tatoeage na de behandeling. Vermijd contactsporten en andere activiteiten die een goed herstel in de weg kunnen staan. Het is belangrijk om het behandelde gebied de eerste 4 weken niet bloot te stellen aan zonlicht (of de zonnebank). Zo kan je huid goed herstellen, zonder dat er pigmentproblemen optreden.

Bij twijfels of zorgen ben je altijd welkom in de kliniek voor een extra controle bij jouw behandelend specialist. Samen bekijken we wat er aan de hand is en wat er eventueel gedaan moet worden. Ook mag je altijd contact opnemen via de telefoon of per mail. Wij staan je dan graag te woord.

Gratis adviesgesprek

Wil jij weten of een laserbehandeling voor het verwijderen van een tatoeage en/of permanente make-up (PMU) bij jou past? Plan dan een GRATIS en vrijblijvend adviesgesprek met onze huidtherapeut.

We staan je ook graag te woord via 0316 – 20 90 04

Mooi jezelf zijn verdien je!