Search here...

Spider Naevus

Een spider naevus is een plaatselijke verwijding van een huidvaatje. Het ziet eruit als een kleine rode stip met kleine uitlopers (zoals een spin). Het wordt ook wel een spinnenkopje genoemd en is iets van alle leeftijden en komt bij zowel mannen als vrouwen voor. Een spider naevus is onschuldig en zal nooit kwaadaardig worden, maar kan cosmetisch wel als storend worden ervaren. 

Gelukkig kunnen wij met lasertherapie de spider naevus op een zeer effectieve en veilige manier behandelen zonder de huid te beschadigen.

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor jou? 

Huidkliniek COSMED Lasertherapie

De behandeling van spider naevus

De behandeling van spider naevus begint met een uitgebreid gratis en vrijblijvend adviesgesprek met de huidtherapeut. In dit gesprek bespreken we wat je wensen zijn en volgt er een persoonlijk behandelplan. Daarnaast ontvang je tijdens het gesprek alle informatie over de behandeling zoals kosten, aantal behandelingen, eventuele risico’s, wat je voor, tijdens en na de behandeling kunt verwachten en de nazorg.

Laserbehandeling

Tijdens de vaatlaser behandeling dringt het laserlicht door de huid heen zonder deze te beschadigen. De bloedvaatjes worden door de laser verwarmd, waardoor de vaatwand samentrekt. Het lichaam ruimt vervolgens de overblijfselen op.

Minstens vier weken voor de vaatlaser behandeling moet de huid voldoende beschermd worden tegen zonlicht. Bij onvermijdelijke blootstelling aan de zon kan de huid worden ingesmeerd met een zonnebrandcrème van minimaal factor 30. De huid mag bij de behandeling niet gebruind zijn om verbranding van de huid te voorkomen.

Vaatlaserbehandeling resultaten

Het effect van de vaatlaser behandeling is afhankelijk van de dikte en de diepte van de vaatjes. De vaatjes die aan de oppervlakte liggen, geven meestal direct een zichtbaar resultaat. 

Het effect van de behandeling houdt zeker enkele jaren aan. In de loop van de jaren kan er, met name ten gevolge van het ouder worden, erfelijkheid, zonlicht en uv-straling, toch weer enige ontwikkeling van nieuwe bloedvaatjes zijn. De behandelingen kunnen dan zonder probleem opnieuw uitgevoerd worden.

Huidkliniek COSMED Spider Naevus Vaatlaser behandeling

Waarom Huidkliniek COSMED?

Bij Huidkliniek COSMED gaat het ons helemaal om jou! We vinden het belangrijk om goed naar jou en jouw wensen te luisteren en je zo efficiënt mogelijk te helpen. Zowel wat betreft onze oplossingen als onze service, (na)zorg en kosten. Daarom is elke behandeling of behandelingstraject bij ons helemaal op maat.

Tarieven

De actuele prijs van een spider naevus (spinnenkopje) behandeling vind je de tarieven pagina.

Gratis adviesgesprek

Wil jij weten of een vaatlaser behandeling bij jou past en wat we voor jou kunnen betekenen? Plan dan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek met onze huidtherapeut. Tijdens dit gesprek wordt jouw hulpvraag goed besproken en krijg je alle informatie en uitleg over de behandeling. Zo weet je vooraf precies waar je aan toe bent. 

We staan je ook graag te woord via (0316) 20 90 04

Mooi jezelf zijn verdien je!