Search here...

Veelgestelde vragen over botuline toxine

Lees hier de veelgestelde vragen over botuline toxine. Wil je meer weten of zit jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op en we vertellen je graag meer.

De prijs is gebaseerd op het aantal zones dat behandeld wordt. Één zone kost € 130,-. Bekijk de tarieven pagina voor de kosten van meerdere zones in één behandeling en de kosten van andere mogelijkheden van botuline toxine. 

De kosten van een behandeling verschillen enorm per kliniek. Het prijsverschil is voornamelijk te verklaren door het soort botuline toxine dat gebruikt wordt. Laat je daarom vooraf goed informeren.   

Botuline toxine is een injectable en wordt met hele kleine naaldjes in de huid geïnjecteerd. De meeste mensen omschrijven het gevoel als kleine speldenprikjes en ervaren dit niet als pijnlijk. Indien gewenst is plaatselijke verdoving door middel van een zalf mogelijk. 

Bij elke behandeling kunnen er bijwerkingen optreden. Zoals:

– Lichte hoofdpijn: dit is tijdelijk en hiervoor kun je pijnstilling innemen. 

– Blauwe plekjes rond de injectieplaats: je kunt eventueel Arnicazalf/Arniflorzalf op de plekjes smeren. Vaak verdwijnen de plekjes met een aantal dagen. 

– Een zeer zeldzame en tijdelijke bijwerking is dat een nabijgelegen spier onbedoeld ook wordt verslapt, met bijv. een hangend ooglid tot gevolg. 

– Vasthouden van vocht onder de ogen na behandeling van de kraaienpootjes.   

In alle gevallen zijn dit tijdelijke bijeffecten. 

 

In zeldzame gevallen kan een infectie optreden. Dit gaat vaak gepaard met koorts, zwelling, een kloppend gevoel, roodheid of zelfs pus. Neem in geval van een infectie zo snel mogelijk contact met ons op. Vrijwel altijd is een infectie goed met een antibioticum te behandelen. Extreem zeldzaam zijn lokale allergische reacties. 

Het effect van botuline toxine (verminderde spieractiviteit en zachtere rimpels in rust) blijft ongeveer 3 maanden tot wel 6 maanden behouden. Dit verschilt per persoon en is mede afhankelijk van de individuele spiereigenschappen. Bij opeenvolgende behandelingen kan het effect steeds langer aanhouden. Vandaar het advies de behandeling tijdig te herhalen (voordat de volledige spieractiviteit terug is). 

Meestal start de werking van botuline toxine na 3 – 4 dagen. Het effect is optimaal na 14 dagen. 

Voor het beste resultaat en ook voor je eigen comfort, adviseren wij de volgende adviezen op te volgen.  

Het is van belang; 

– De behandelde gebieden niet te wrijven of masseren, ontstane vlekjes of bultjes zullen vanzelf verdwijnen 

– Niet te gaan liggen tot 4 uur na de behandeling 

– Geen alcohol te drinken tot 6 uur na de behandeling 

– Geen lange vliegreis te maken tot 24 uur na de behandeling 

– Geen sauna of infrarood tot 24 uur na de behandeling 

Om die vraag goed te kunnen beantwoorden kun je het beste een afspraak maken voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek. Tijdens dit gesprek bespreekt cosmetisch arts KNMG drs. Jelle Claassen samen met jou je wensen en beantwoordt hij alle vragen. Zo weet je daarna precies wat je kunt verwachten, wat de eventuele risico’s en de kosten zijn. 

Wettelijk gezien mag een botuline toxine behandeling uitgevoerd worden vanaf 18 jaar. Echter is dit in de meeste gevallen nog helemaal niet nodig. Wanneer een rimpel zich begint te vormen is het vroeg genoeg om naar een cosmetisch arts te gaan. 

Met een ‘zone’ wordt vaak een bepaalde spiergroep bedoeld. Hierbij kun je denken aan de fronsrimpels, de voorhoofdsrimpels of de kraaienpootjes.

Na een botuline toxine behandeling behandeling hoef je zeker geen onnatuurlijk gezicht te krijgen. De cosmetisch arts houdt rekening met jouw wensen en past de doseringen aan om een zo natuurlijk mogelijk resultaat te verkrijgen met behoud van je natuurlijke gezichtsuitdrukking. 

Om het gewenste resultaat te behouden is het wel aan te raden deze behandeling te herhalen. Wanneer de botuline toxine uitwerkt zal de spieractiviteit weer in zijn geheel terugkomen. Hierdoor kan de rimpel die was vervaagd wel weer terugkomen.  

Botuline toxine gebruiken we om rimpels te behandelen die zijn ontstaan door spierbewegingen. Denk aan de fronsrimpels, de voorhoofdsrimpels en de kraaienpootjes. Daarnaast wordt het toegepast bij de behandeling van tandenknarsen en overmatig zweten van de oksels en kan het verlichting geven van migraineklachten. 

Botuline toxine mag niet toegepast worden in de volgende gevallen: 

– Myasthenia gravis (spierziekte)

– Amyotrofe laterale sclerose (spierziekte)

– Eaton-Lambertsyndroom (spierziekte)

– Infectie van het te behandelen gebied

– Zwangerschap/borstvoeding

– Gebruik van medicatie zoals aminoglycoside antibiotica

We adviseren om 24 uur na de botuline toxine behandeling niet te sporten. 

Een behandeling met botuline toxine is absoluut veilig. Dit is in meerdere wetenschappelijke onderzoeken aangetoond. Daarnaast wordt het al meer dan 30 jaar toegepast in de geneeskunde. 

Botuline toxine is een stofje dat in de natuur voorkomt, maar wat gezuiverd en verdund als medicijn gebruikt wordt. Het doel van de behandeling is er voor te zorgen dat lokaal bepaalde spieren tijdelijk ontspannen. Hierdoor vervagen rimpels die ontstaan door spieraanspanningen. Ook wordt door botuline toxine voorkomen dat de rimpels dieper worden. 

Het effect van botuline toxine blijft op één specifieke plek. Dat is binnen een straal van 3 centimeter op de plek waar het geïnjecteerd is. Het maakt geen hele reis door je lichaam. Sommige mensen zijn bang dat botuline toxine je misschien kan vergiftigen, maar zolang het goed gedaan is kan dat nooit gebeuren. 

Voor zowel een botuline toxine als een filler behandeling geldt zeker, ga naar de juiste arts. En daarmee bedoelen we ook echt een arts en geen schoonheidsspecialist.

Deze behandelingen mogen namelijk uitsluitend door een arts worden uitgevoerd en het liefst door een cosmetisch arts die daarin gespecialiseerd is. Doe onderzoek naar degene die jou gaat behandelen. Kijk naar recensies en ervaring. Maar je moet je er ook vertrouwd bij voelen. Dus ga vooraf met de arts in gesprek.  

Cosmetisch arts KNMG drs. Jelle Claassen

Wil jij weten of een botuline toxine behandeling bij jou past? Plan dan een GRATIS en vrijblijvend adviesgesprek met drs. Jelle Claassen

We staan je ook graag te woord via (0316) 20 90 04
Drs. Jelle Claassen Huidkliniek COSMED

Mooi jezelf zijn verdien je!