Search here...
Huidkliniek COSMED

Permanente make-up: wat zijn de voordelen en risico's?

Het wordt steeds populairder: permanente make-up, ook wel PMU genoemd. Steeds meer mensen kiezen voor permanente make-up om hun dagelijkse beauty routine makkelijker te maken en te versnellen. Maar wat houdt permanente make-up precies in en wat zijn de voordelen en risico’s ervan? In deze blog zetten we het voor je op een rijtje.

Wat is permanente make-up?

Bij permanente make-up worden er pigmenten in de huid gebracht. Dit wordt gedaan met behulp van een erg dunne naald. Door kleine bewegingen wordt het pigment aangebracht in de bovenste huidlaag. Je kan permanente make-up gebruiken voor de wenkbrauwen, als eyeliner en op de lippen. Voor de wenkbrauwen zijn er ook meerdere technieken mogelijk, zoals powderbrows en microblading. PMU kan een paar jaar blijven zitten, afhankelijk van het huidtype en de gebruikte techniek.

Wat zijn de voordelen van permanente make-up?

PMU brengt veel voordelen met zich mee.

  1. Tijdsbesparing: één van de grootste voordelen van PMU is de tijd die je ermee bespaart in je dagelijkse routine. Met PMU heb je geen gedoe meer met het aanbrengen van de perfecte eyeliner wing of het bijtekenen van je wenkbrauwen.
  2. Gemak: naast dat PMU veel tijd bespaard, zorgt het ook voor meer gemak. Je ziet er namelijk met permanente make-up altijd verzorgd uit, zelfs na intensief gesport te hebben of na het zwemmen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je make-up uitloopt gedurende de dag.
  3. Symmetrie: met PMU kan de symmetrie van het gezicht worden verbeterd. Zo kunnen de lippen bijvoorbeeld voller en meer gedefinieerd worden gemaakt en kunnen de wenkbrauwen gelijker worden gemaakt.
  4. Allergie: PMU biedt een goede oplossing voor mensen die allergisch zijn voor traditionele make-up producten.
  5. Fysieke beperking: PMU is ideaal voor mensen die graag een verzorgd uiterlijk willen hebben, maar die door een fysieke beperking niet zelf make-up aan kunnen brengen.

Zijn er risico’s van PMU?

Er kunnen enkele risico’s ontstaan door permante make-up. Het is belangrijk om hier van op de hoogte te zijn, mocht je van plan zijn om PMU te nemen.

  1. Mogelijke infecties of allergische reacties: als er een wond ontstaat tijdens het zetten van PMU is er een kans op besmetting van ziektes die via het bloed wordt overgedragen. Ook kan het voorkomen dat er een allergische reactie ontstaat bij PMU.
  2. Ontevredenheid: het kan helaas ook voorkomen dat het eindresultaat van de PMU niet aan de verwachtingen voldoet. PMU is semi-permanent waardoor het niet gemakkelijk te verwijderen is, maar het is dus wel mogelijk om PMU te verwijderen. Ook zou de PMU gecorrigeerd kunnen worden. Wil jij hier meer over weten? Neem dan een kijkje bij correctie mislukte PMU op onze website.
  3. Trend veranderingen: wat nu in kan zijn, kan over een paar jaar weer helemaal uit de mode zijn. Het is daarom belangrijk om een stijl te kiezen die tijdloos is en bij jou past.
  4. Kleurvervaging: het kan gebeuren dat de kleur van permanente make-up vervaagd of veranderd in de loop van de tijd. Dit kan bijvoorbeeld komen door veel blootstelling aan de zon. Om de kleur fris te houden, kan er gekozen worden om regelmatig touch-ups te doen.

Ondanks dat er enkele risico’s zijn verbonden aan permanente make-up, brengt het vooral veel voordelen met zich mee.

Gratis adviesgesprek

Heb jij vragen over permanente make-up, neem dan een kijkje bij de veelgestelde vragen over PMU. Of overweeg jij het om permanente make-up te nemen? Plan dan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek in met onze specialist of boek een afspraak.

We staan je ook graag te woord via 0316 – 20 90 04

Mooi jezelf zijn verdien je!