Search here...
Huidkliniek COSMED

5 tips om je huid te beschermen tijdens de koudere dagen

De zomer is alweer ten einde en de herfst kan weer beginnen. De temperaturen zullen dalen en de kou, droge lucht en wind kunnen je huid uitdrogen en irriteren. Daarom vraagt jouw huid om aanpassingen van je huidverzorgingsroutine. In deze blog lees je 5 tips om jouw huid gezond en stralend te houden tijdens de koudere dagen.

5 tips van Huidkliniek Cosmed

1. Intensieve hydratatie: in de koudere maanden verliest je huid sneller vocht, doordat de luchtvochtigheid lager is. Het is daarom belangrijk om je huid goed te hydrateren. Dit kan met een rijke hydraterende crème met ingrediënten, zoals hyaluronzuur, glycerine en ceramiden die vocht insluit en de huidbarrière versterkt. Breng een moisturizer aan op een licht vochtige huid na het reinigen, zodat deze de maximale hydratatie kan opnemen en de huid de hele dag soepel en gevoed aanvoelt.

2. Bescherm je huid tegen de kou: niet alleen je lichaam heeft bescherming nodig tegen de kou, maar ook je huid. De huidbarrière kan verzwakken door de koude temperaturen en de wind, wat weer kan leiden tot droogte, roodheid en irritatie. Je kan je huid eventueel beschermen tegen invloeden van buitenaf met een barrièrecrème of een product met lanoline of bijenwas. Deze producten vormen een beschermend laagje op de huid dat voorkomt dat de vocht verdampt en dat de kou en wind de huid beschadigen. Let er wel op dat deze producten niet voor een gevoelige huid geschikt zijn. Daarnaast is het belangrijk om zonnebrandcrème te blijven gebruiken, zelfs op de bewolkte dagen, omdat de Uv-stralen je huid nog steeds kunnen beschadigen. Dit geldt met name voor de delen van je huid die vaak blootgesteld zijn, voornamelijk je gezicht.

3. Aanpassing in je reinigingsroutine: aangezien je huid in de herfst gevoeliger en droger kan worden, is het verstandig om milde en hydraterende reinigingsproducten te gebruiken die make-up en vuil van je huid verwijderen, zonder je huid uit te drogen. Probeer producten met agressieve ingrediënten, zoals alcohol en parfum te vermijden. Een te agressieve reiniger kan de huid namelijk verder uitdrogen en de natuurlijke beschermingslaag aantasten.

4. Vermijd te hete douches: ondanks dat het erg verleidelijk kan zijn om met de koudere dagen hete douches te nemen, is het niet verstandig. Heet water kan de natuurlijke oliën van je huid wegspoelen, waardoor deze droger en kwetsbaarder wordt. Deze natuurlijke oliën vormen een beschermlaagje dat helpt om vocht vast te houden en de huid barrière intact te houden. Neem daarom lauwere douches van maximaal 10 minuten om je huid te beschermen. Om vocht vast te houden en de huid soepel te houden, kun je je na het douchen het beste insmeren met een hydraterende bodylotion. Dit helpt de huid om te beschermen tegen uitdroging en irritatie die kunnen ontstaan door de droge, koude lucht buiten en de verwarmde lucht binnen.

5. Voed je huid ook van binnenuit: je dieet kan een rol spelen als het gaat om een gezonde huid. Om je huid van binnenuit te hydrateren en om ontstekingen te verminderen, is het belangrijk om voedingsmiddelen die rijk zijn aan omega-3 vetzuren, toe te voegen aan jouw dieet. Denk hierbij aan voedsel, zoals vette vis, walnoten en lijnzaad. Ook helpen vitamine E-rijke voedingsmiddelen, zoals avocado’s, noten en zaden om je huid zacht en soepel te houden. Verder is het belangrijk om voldoende water te drinken om je huid gehydrateerd te houden.

Door deze 5 tips te volgen, kun je genieten van een gezonde en stralende huid, ongeacht hoe koud het wordt. Als jij last hebt van specifieke huidproblemen en niet zeker weet welke producten het meest geschikt zijn voor jouw huid, kun je altijd bij ons terecht voor persoonlijk advies.

Gratis adviesgesprek

Heb jij vragen over huidverzorging passend bij jouw huidtype? Plan dan nu een gratis en vrijblijvend adviesgesprek in met onze huidtherapeut.

We staan je ook graag te woord via 0316 – 20 90 04

Mooi jezelf zijn verdien je!