Search here...

Veelgestelde vragen over laserontharen

Heb je vragen over laserontharen? Bekijk dan onderstaande veelgestelde vragen. Wil je meer weten of zit jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op en we vertellen je graag meer. 

De kosten van een laserbehandeling hangen sterk af van de grootte van het te behandelen gebied en met welk apparatuur er gewerkt wordt. Wij werken voor laserontharen voornamelijk met de Diode laser. 

In vergelijking met ontharen d.m.v. bijvoorbeeld een IPL apparaat is laserontharen met de Diode laser doorgaans per behandeling duurder. Echter zijn er gemiddeld 8 tot 10 behandelingen minder nodig bij ontharen met de Diode laser. Onder aan de streep kosten beide behandeltrajecten evenveel. Waarbij je met de Diode laser sneller het gewenste resultaat bereikt. 

Kijk voor alle tarieven op de tarieven pagina.

De Diode laser geeft een selectieve lichtbundel af aan de haren. Het pigment in de haren kan het licht van laser opnemen en omzetten in warmte. Door de korte belichting worden de haren kort verhit, zonder de omliggende huid te verwarmen. Het opnemen van het licht en het omzetten in warmte is nodig om de bloedtoevoer en -afvoer van en naar het haartje dicht te maken. Hierdoor kan er geen nieuw haartje meer groeien in het haarzakje. 

Een laserbehandeling is wel voelbaar maar niet per se pijnlijk. De puls die de laser geeft wordt ervaren als kleine speldenprikjes of een elastiekje die op de huid knapt. De behandeling moet ook wel iets voelbaar zijn. Is dat niet het geval dan is de kans groot dat de behandeling niet effectief is. Na de behandeling kan de huid iets rood zijn maar is het niet gevoelig of pijnlijk. 

Bij elke behandeling kunnen er tijdelijke bijwerkingen optreden, zoals:

– Licht branderig gevoel;

– Een rode huid. Binnen enkele uren na de behandeling zal dit langzaam afnemen;

– Een lichte ontstekingsreactie door een reactie van de haarzakjes na de behandeling. Dit is te herkennen aan lichte zwelling en er kan een soort puistje ontstaan. Koelen en het gebruik van een ontstekingsremmende zal kan hierbij helpen. 

 

Wanneer de behandeling uitgevoerd wordt door een onbekwaam en ondeskundige behandelaar en/of door onbetrouwbare apparatuur is het risico groot dat er verbrandingen van de huid optreden. Soms kan dit lijden tot permanente schade van de huid.

Het behaalde resultaat is definitief. Dat wil niet zeggen dat je in de toekomst geen enkele haar meer krijgt op het behandelde gebied. Er kunnen altijd nieuwe haarzakjes actief worden en een haartje produceren. Eventueel kunnen er dan aanvullende laserbehandelingen uitgevoerd worden. 

Gemiddeld zijn er 6 tot 8 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken. 

Voor het beste resultaat en ook voor je eigen comfort, adviseren wij de volgende adviezen op te volgen:  

– Vanaf 6 weken voorafgaand aan de behandeling de haren niet te bleken en/of te verwijderen d.m.v. epileren en/of harsen;

– Scheren mag wel tot 2 dagen voor de behandeling;

– Vermijd zon en zonnebank vanaf 6 weken voorafgaand aan de behandeling. 

Voor het beste resultaat en ook voor je eigen comfort, adviseren wij de volgende adviezen op te volgen:  

– Bij branderig gevoel van de huid kun je koelen met een coldpack. Meerdere malen per dag, maximaal 10 minuten achtereenvolgend;

– Wrijf of masseer het behandelde gebied niet. Ontstane vlekjes of bultjes verdwijnen vanzelf; 

– Gebruik tot 24 uur na de behandeling geen deodorant, bodylotions of andere crèmes;

– Haargroei in het te behandelen gebied gedurende het hele behandeltraject niet epileren en/of harsen. Scheren mag wel.

– Vermijd zon en zonnebank gedurende het gehele behandeltraject. 

Indien het gaat om donkere haargroei dan is het antwoord waarschijnlijk JA! Om de vraag goed te kunnen beantwoorden kun je het beste een afspraak  maken voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek. Huid- en lasertherapeut Anne Aaldering bespreekt samen met jou de mogelijkheden en jouw wensen. Zodat zij je van persoonlijk advies kan voorzien.

Laserbehandelingen worden uitgevoerd vanaf 18 jaar.

Laserontharing is niet geschikt voor:

– Mensen met een donker huidtype (negroïde huid);

– Mensen met blonde, rode en/of grijze haargroei. Elektrisch epileren is wel mogelijk. 

– Zwangere vrouwen;

– Mensen die bepaalde medicatie gebruiken die de huid overgevoelig maken voor licht, zoals: roaccutane, isotretinaine/vitamine A zuur, sommige antidepressiva, st. janskruid, antibiotica of penicilline;

– Mensen met een pacemaker of inwendige defibrillator.

Laserbehandelingen van het lichaam worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.

 

Huidkliniek COSMED is kwaliteit geregistreerd en lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH), waardoor behandelingen in het gezicht wel in aanmerking komen voor (gedeeltelijke of gehele) vergoeding door de zorgverzekeraar.

Laserontharen is veilig als het wordt uitgevoerd door de juiste professional. Een huidtherapeut of arts met de juiste opleiding, die exact weet wat een laser doet en wat de mogelijke complicaties zijn. Daarnaast is het heel belangrijk dat er met een betrouwbare en veilige laser wordt gewerkt. Een laser die wetenschappelijk onderbouwd is en de juiste keurmerken en certificeringen heeft. 

Wij werken met de Diode laser. Deze laser is ontwikkeld in de Verenigde Staten en is op dit moment het meest geavanceerde en meest effectieve apparaat voor behandelingen voor laserontharing. De laser is goedgekeurd door de FDA, de Amerikaanse toezichthouder op het gebied van gezondheidszorg. Zij testen medische apparatuur en stellen hoge eisen aan de apparaten die zij onderzoeken.  

Gratis adviesgesprek

Wil jij weten of een laserontharen behandeling bij jou past? Plan dan een GRATIS en vrijblijvend adviesgesprek met onze huidtherapeut. 

We staan je ook graag te woord via 0316 – 20 90 04

Mooi jezelf zijn verdien je!