Search here...

Veelgestelde vragen permanente make-up

Met permanente make-up (PMU) heb je altijd een verzorgd uiterlijk. Er zijn oneindig veel mogelijkheden. Heb je vragen? Bekijk dan onderstaande veelgestelde vragen permanente make-up. Wil je meer weten of zit jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op en we vertellen je graag meer.

Permanente make-up is een pigment (vloeistof) aanbrengen vlak onder het huidoppervlak. Door middel van een steriele ultradunne naald die snel op en neer gaat. Huidkliniek COSMED gebruikt alleen Europees goedgekeurde pigmenten.

Permanente make-up is geschikt voor iedereen, zowel vrouwen als mannen die er elke dag verzorgd uit willen zien. Bijvoorbeeld:

– Wenkbrauwen die erg dun zijn geworden of helemaal weg zijn
– Een mooie oogopslag met een eyeliner
– Personen die zelf niet goed meer make-up kunnen aanbrengen
– Smalle lippen of bijna geen contouren van de lippen meer hebben
– Mensen die er tijdens het sporten verzorgd uit willen zien
– Voor personen met een make-up allergie
– Littekens die je minder zichtbaar wilt hebben
– Brildragers die last hebben van slecht zicht bij het aanbrengen van make-up
– Personen die weinig, tot geen of hele lichte wenkbrauwhaartjes hebben

Voordat we starten met de pigmentatie zal er eerst een informed consent (vragenlijst) met je worden door genomen. Mochten er geen contra-indicaties zijn dan gaan we beginnen met het tekenen van de vorm. Als deze door jou is goedgekeurd gaan we samen de kleur bepalen. De eerste behandeling zal ongeveer 1,5 uur duren. Nadat de pigmentatie klaar is, is de kleur altijd veel donkerder als de uiteindelijke kleur. Deze kleur vervaagt de eerste week zeker 30%. De kans bestaat dat je kleine korstjes krijgt. Dit is een normaal proces en deze vallen er vanzelf af. Na de pigmentatie wordt met je doorgenomen wat je de aankomende tijd wel en niet mag doen. Tevens maken we een afspraak voor de tweede behandeling. Deze tweede behandeling is noodzakelijk voor een goed eindresultaat en om eventuele vervaging weer mooi op te vullen en bij te werken. Na deze tweede behandeling is het resultaat op zijn mooist. De tweede behandeling duurt ongeveer een half uur tot drie kwartier.

De behandeling is niet geheel pijnloos. We gebruiken een behandeltechniek waardoor eventuele pijn tijdens de behandeling goed te doen is. Je zult ervaren dat de eventuele pijn na de behandeling vrijwel meteen is verdwenen.

De meeste permanente make-up blijft ongeveer 3 tot 5 jaar zitten. Het pigment gaat langzaam verdwijnen in de huid door celvernieuwing en door invloed van UV licht. De huid van ieder individu is echter anders waardoor de pigmentatie bij ieder persoon anders kan uitvallen. Een Touch up behandeling is hier een goede oplossing voor zodat je ten alle tijden de perfecte kleur en vorm behoudt.

Wij werken uitsluitend volgens de strenge richtlijnen van de GGD en werken daardoor met volledig gesteriliseerde verpakkingen en naalden. Ook onze pigmenten zijn volledig goedgekeurd volgens de Europese normen en wetten.

Minimaal 24 uur van te voren geen alcohol nuttigen, dit maakt het bloed dunner waardoor de pigment minder goed hecht in de huid. Ruim voor de behandeling geen bloedverdunners gebruiken, zoals aspirine en ander medicatie die het bloed dun maken. Overleg eventueel vooraf met uw huisarts. Je mag wel een pijnstiller nemen zoals paracetamol.

Er kan een zwelling optreden, maar deze verdwijnt meestal na 24 uur. Na de behandeling is het raadzaam om te koelen om de zwelling te onderdrukken. Dagelijkse werkzaamheden kun je na de behandeling meteen weer oppakken.

Op het oog lijkt permanente make-up hetzelfde als tatoeëren. Het grote verschil zit hem echter in het gebruik van de naalden en het pigment en de diepte die de naald in de huid gaat. Bij tatoeëren wordt de inkt veel dieper in de huid ingebracht, deze inkt wordt door de vetcellen ingekapseld met als resultaat dat de tatoeage bijna niet vervaagt. Doordat we bij pigmenteren niet zo diep in de huid gaan en een andere samenstelling van de pigmenten gebruiken vervagen deze door de jaren heen.

Een informed consent is een vragenlijst die we samen doornemen voordat we aan de behandeling gaan beginnen. We nemen eventuele contra indicaties met je door, omdat permanente make-up in combinatie met een aantal medicijnen en of ziekten niet aan te raden is. In sommige gevallen kunnen we in overleg voorzorgsmaatregelen nemen.

Absoluut. Indien gewenst kun je altijd nog gewone make-up over je permanente make-up aanbrengen. Geadviseerd wordt dit niet te doen binnen 2 weken na het zetten van de permanente make-up. Dit in verband met infectierisico.

Direct na de behandeling is de kleur altijd veel donkerder dan de uiteindelijke kleur na genezing. Deze kleur vervaagt de eerste week voor ongeveer 30%. De kans bestaat dat je kleine korstjes krijgt. Dit is een normaal proces en deze vallen er vanzelf af. We maken direct na de eerste behandeling een afspraak voor de tweede behandeling. Deze tweede behandeling is noodzakelijk voor een goed eindresultaat en om eventuele vervaging weer mooi op te vullen en bij te werken. Na de genezing van deze tweede behandeling is het resultaat optimaal. 

De PMU wordt gezet door onze huidtherapeut Anne Aaldering. Zij is gespecialiseerd in permanente make-up en medische tatoeages.Mede doordat zij werkzaam is als docent bij Nouveau Contour beheerst zij alle mogelijke technieken in dit vakgebied. Ze kijkt allereerst heel nauwkeurig naar wat er bij je gezicht past en tekent dan de vorm uit aan de hand van je uitgemeten gezichtslijnen. Ze begint pas met zetten zodra jij 100% tevreden bent met de vorm en kleur op basis van jouw wens en haar expertise.

Microblading

Microblading, ook wel mesjestechniek, is een techniek waarbij door een rij van een aantal naalden het pigment handmatig in de huid wordt gesneden. Doordat deze handeling handmatig wordt uitgevoerd is er nooit met zekerheid te zeggen hoe diep deze nou werkelijk gaat. Microblading is semi-permanente make-up en alleen geschikt voor de wenkbrauwen waarbij er alleen een hairstroke techniek toegepast kan worden. Door de plaatsing in de bovenste huidlaag (opperhuid) vervaagt het na ongeveer 1 jaar. 

Micropigmentatie
Micropigmentatie, ook wel permanente make-up (PMU), is geschikt voor de wenkbrauwen, eyeliners en lippen. Bij de hairstroke techniek van de wenkbrauwen wordt er door middel van één superfijne naald het pigment in de tweede huidlaag (lederhuid) gebracht. Deze naald wordt door een machine aangestuurd. De diepte van de naald wordt vooraf ingesteld. De naald zal dus nooit dieper rijken dan de bedoeling is. Omdat het pigment dieper in de huid wordt gebracht (nooit te diep) blijft het ongeveer 2 tot 3 jaar mooi en zal het in der loop van jaren pas vervagen. 

Conclusie
Zowel met microblading als micropigmentatie zijn zeer mooie en natuurlijke resultaten te behalen. Echter vervaagt de pigmentatie met microblading veel sneller dan de micropigmentatie hairstroke techniek. Ook wordt de diepte met microblading handmatig bepaald waardoor het nooit zeker is hoe diep er precies gegaan wordt. Met de PMU hairstroke techniek wordt dit vooraf ingesteld en gaat de naald nooit dieper dan de bedoeling is. Micropigmentatie is daardoor in onze ogen een veiligere keuze. Ook heb je langer plezier van micropigmentatie in verhouding met microblading. Wat ook een fijne bijkomstigheid is.

Gratis adviesgesprek

Wil jij weten of wat de mogelijkheden van permanente make-up voor jou zijn? Plan dan een GRATIS en vrijblijvend adviesgesprek met PMU specialist Anne Aaldering.

We staan je ook graag te woord via (0316) 20 90 04
Anne Aaldering Huidkliniek COSMED

Anne Aaldering
(Huidtherapeut BSc, PMU specialist)

Mooi jezelf zijn verdien je!