Search here...
Huidkliniek COSMED

Zweetvrij: botox tegen overmatig transpireren

De lekkere warme zomerdagen zijn er eindelijk weer. Het warme weer is voor velen een voordeel, maar kan voor anderen ook een groot nadeel zijn. Voor de mensen die last hebben van overmatig zweten kan de zomerperiode erg ongemakkelijk zijn. Constant zweetplekken hebben en schaamte hiervoor voelen, is geen pretje. Gelukkig is hier een oplossing voor, namelijk botox. Ben jij benieuwd hoe dit werkt? Lees dan gauw verder! 

Je bent er misschien al wel bekend mee: botox. Botuline toxine, afgekort botox, is een natuurlijk geproduceerd eiwit door de bacterie Clostridium botulinum, dat op zenuwcellen inwerkt. Het blokkeert tijdelijk zenuwsignalen naar de spieren of zweetklieren. Dit leidt vervolgens tot een vermindering van de spieractiviteit of zweetproductie, afhankelijk van het doel van de behandeling.  

In dit geval focussen we ons op botox voor vermindering van zweetproductie. De zweetklieren krijgen door het inspuiten van botox geen signaal om zweet te produceren, waardoor de transparantie aanzienlijk vermindert. Botox is dus een zeer effectieve oplossing tegen overmatig transpireren. 

De voordelen van botox tegen zweten

Er zijn meerdere voordelen van botox tegen overmatig transpireren te benoemen. We zetten ze even voor je op een rijtje. 

  1. Effectief: botox tegen overmatig transpireren is een zeer effectieve behandeling. De zweetproductie kan met meer dan 80% worden verminderd, waardoor je minder last hebt van overmatig zweten.
  2. Snel: de behandeling zelf duurt ongeveer een half uurtje. Het effect is vaak binnen enkele dagen te merken en binnen twee weken wordt het effect volledig bereikt. 
  3. Geen hersteltijd: na een botox behandeling kun je direct weer verder gaan met je normale dagelijkse activiteiten. Er is geen downtime aan verbonden.
  4. Zelfvertrouwen: je hoeft je geen zorgen te maken meer over zichtbare zweetplekken of onaangename geuren na een botox behandeling. Dit kan je zelfvertrouwen een flinke boost geven, waardoor jij je een stuk comfortabeler kan voelen in sociale situaties. 

De behandeling

Voorafgaand van een behandeling, vindt er eerst een consult plaats met de cosmetisch arts KNMG. Hierbij wordt er besproken wat de situatie is en wat een botox behandeling kan betekenen voor jou. Op de dag van de behandeling wordt het te behandelen gebied eerst goed gereinigd. Vervolgens worden er met een zeer fijne naald kleine hoeveelheden botox in de huid geïnjecteerd op de gebieden waar overmatig zweten optreedt. Het is belangrijk om de eerste 24 uur na de behandeling zware fysieke activiteiten en overmatig zweten, zoals in een sauna of tijdens het sporten te vermijden. 

De resultaten van botox

De effecten van botox beginnen meestal binnen enkele dagen na de behandeling merkbaar te worden. Binnen twee weken zijn de volledige resultaten behaald. De zweetproductie wordt met ongeveer 80% verminderd. Deze resultaten houden doorgaans vier tot zes maanden aan. Een herhalingsbehandeling kan nodig zijn om de effecten te behouden. 

Gratis adviesgesprek

Wil jij graag meer weten over botox tegen overmatig transpireren? Plan dan nu een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

We staan je ook graag te woord via 0316 – 20 90 04

Mooi jezelf zijn verdien je!