Search here...

11 vragen aan schoonheidsspecialist Daniëlle Caramuscio

Huidkliniek COSMED

11 vragen aan schoonheidsspecialiste Daniëlle Caramuscio - Hein

Schoonheidsspecialist Daniëlle Caramuscio is vanaf 2 april 2024 werkzaam in onze kliniek. Daniëlle is al meer dan 10 jaar bezig in de schoonheidsbranche en doet haar werk met veel passie. Om Daniëlle beter te leren kennen, hebben we haar 11 vragen gesteld. Ben jij benieuwd naar haar antwoorden? Lees dan zeker verder.

1. Wat is de reden dat je hebt gekozen om schoonheidsspecialist te worden?

Omdat het vak mij eigenlijk wel heel erg interesseerde. Ik vond het altijd al heel interessant om met uiterlijke verzorging bezig te zijn en eigenlijk nog steeds. Ik heb voor dit vak gekozen, omdat ik vind dat schoonheidsspecialiste ook écht bij mij past. Uiterlijke verzorging bij mijzelf vind ik erg leuk, maar ik vind het dus ook heel erg leuk om bijvoorbeeld andere mensen te kunnen adviseren op het gebied van huidadvies en make-up tips te kunnen geven.

2. Wat zijn jouw specialisaties?

Ik heb hiervoor mijn eigen schoonheidssalon gehad en ook veel met make-up gedaan, visagie. Het vak ontwikkelt zo snel en nu zie je bijvoorbeeld dat ze zich heel veel bezighouden met wenkbrauwen styling. Dat vind ik ook heel leuk en daar zou ik mij wel graag nog meer in willen specialiseren. Nu bied ik al wel de wenkbrauwlift aan en dat vind ik heel erg leuk. Dat is dus wel mijn specialisatie op dit moment. 

3. Sinds wanneer ben je schoonheidsspecialist?

Officieel heb ik mijn diploma in 2013 gehaald en toen ben ik direct voor mijzelf gestart. Ik heb dus heel lang voor mijzelf gewerkt. Ik had een mooie ruimte ook aan huis, maar op een gegeven moment liep dat toch even anders door een verhuizing en heb ik even gekozen voor een andere baan. Ik ben er dus wel even tussenuit geweest, maar ik heb wel altijd naast mijn baan gewerkt met dingen die te maken hebben met het schoonheidsvak. Bijvoorbeeld dat ik ook een tijd lang trainingen gaf aan een hosting dames en heren van een hospitality bedrijf over uiterlijke verzorging. Dat vond ik ook heel erg leuk om te doen. 

4. Wat vind je belangrijk in je werk?

Vooral dat de klanten tevreden naar huis gaan. Het geeft mij echt voldoening als klanten zeggen dat ze het mooi vinden en er echt tevreden mee zijn. 

5. Waar word je blij van in je werk?

Het behandelen. Ik vind het heerlijk om hiermee bezig te zijn. Het uitvoeren van de werkzaamheden maken mij echt gelukkig.

6. Waar sta je voor in je werk?

Ik sta er echt voor om klanten tevreden te houden en ik streef ernaar om het doel te bereiken over wat klanten écht willen. 

7. Wat vind je het allerleukste aan je werk?

Om doelen te bereiken en het mooier maken. Ik vind het ook heel erg leuk om gelijk resultaten te zien. Dat is natuurlijk niet altijd mogelijk, maar bij bijvoorbeeld de wimpers of wenkbrauwen zie je direct de resultaten en dat vind ik het leukste. Ik vind het ook heel leuk om iemand echt te zien genieten en ontspannen van een gezichtsbehandeling en massage. 

8. Wat vind je belangrijk voor je cliënten?

Dat zij lekker kunnen ontspannen en dat zij het gevoel hebben van: ”wat heerlijk dat ik dit heb gedaan en mijzelf die tijd heb gegund”. 

9. Wat kenmerkt jou als schoonheidsspecialist?

Dat ik het vak heel mooi vind. Ik kan mij er uren in verdwalen om dingen over het vak uit te zoeken. Ik heb er echt passie voor. Ik vind het ook heel interessant om nieuwe dingen te leren. Huidverbetering en producten die er allemaal zijn, vind ik ook erg interessant. Het doorgeven van de dingen die ik leer aan klanten, vind ik ook heel leuk. Dit kenmerkt mij wel echt als schoonheidsspecialiste. 

10. Als ik aan Huidkliniek COSMED denk, dan ...

… denk ik ook écht aan een huidkliniek. Het straalt hier echt uit als een kliniek en niet gewoon een schoonheidssalon. 

11. Hoe vind je het om bij Huidkliniek COSMED te gaan werken?

Ik vind het heel leuk en leerzaam. Ik vind het ook heel leuk om andere dingen te leren van bijvoorbeeld de huidtherapeuten. Ik hoor veel nieuwe dingen om mij heen en probeer dit ook echt op te pikken. Ik vind het echt heel interessant allemaal. 

Gratis adviesgesprek

Wil jij meer weten over een schoonheidsbehandeling? Plan dan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek met Daniëlle om de mogelijkheden te bespreken.

Daniëlle Caramuscio schoonheidsspecialiste Huidkliniek COSMED Zevenaar