Search here...

Over het algemeen blijft permanente make-up (PMU) altijd aanwezig. De intensiteit van de permanente make-up zal in de loop der tijd wel vervagen. Na het genezingsproces van 4 tot 6 weken zal het pigment langzaam vervagen. Dit heeft alles te maken met de celdeling van de huid en de invloed van UV-straling.

Het vervagen van het pigment is een belangrijk onderdeel van permanente make-up. Wanneer het pigment te diep wordt gezet, zoals bij een tatoeage, dan zal het niet vervagen. Wel zal het in de loop van tijd grijs/blauw van kleur worden. 

Een kleur die je bijvoorbeeld niet wilt als wenkbrauwen. In plaats daarvan heeft op langere termijn mooie PMU toch een beetje onderhoud nodig. Ook wil je misschien in de loop van de jaren iets veranderen in de stijl van je wenkbrauwen, of toch eens een andere kleur. Doordat het pigment in de loop der tijd vervaagt is dat wel mogelijk.  

Hieronder vind je 3 tips om vroegtijdige vervaging van je permanente make-up tegen te gaan.  

1. Vermijd UV-straling

UVA straling kan door de huid heen en bereikt de diepere lagen van de Dermis. Dit type straling leidt tot vroegtijdige huidveroudering.  

 

UVB straling heeft de eigenschap om de bovenste huidlagen te verbranden. Hierdoor kan het leiden tot celschade, wat de grote veroorzaker van huidkanker is. Ook pigmentvlekken zijn erg gevoelig voor UVB straling.  

 

De stralingen van de zon en zonnebank kunnen niet alleen onomkeerbare huidschade veroorzaken, maar spelen ook een grote rol in het vervagen van het pigment van je PMU.  

 

ONZE TIP: Gebruik dagelijks, ook over je permanente make-up, een UVA en UVB beschermer zoals een dagcrème met SPF en in de zomer een zonnebrandcrème met minimaal factor 30. 

Dagcrème met SPF

Medik8 Advanced Day Total Protect

Zonnebrandcrème

2. Gebruik geen retinoïden en exfolianten over je permanente make-up

Vitamine A-zuur en retinol zijn beide varianten van Retinoiden. Vitamine A-zuur (tretinoïden) is alleen op recept verkrijgbaar en retinol zonder recept in cosmetica. Het is absoluut een van de best bewezen effectieve ingrediënten in huidverbetering. De stof stimuleerd namelijk de gezonde celdeling en de productie van collageen en elastine. Hierdoor zullen pigmentvlekjes en rimpels verminderen. 

 

Bij het gebruik van chemische peelingen (fruitzuurpeelingen) zal de celdeling van de huid ook gestimuleerd worden. Hierdoor ontdoet de huid zich versneld van een laag dode huidcellen. Een nieuwe gladdere en egale huid zal na een peelingkuur tevoorschijn komen.  

 

Ondanks dat het stimuleren van de celdeling, door zowel retinoïden (vitamine A) als door chemische peelingen, een gunstig effect heeft op de huid, heeft het een minder goed effect op je PMU. Door het versnellen van de celdeling zal het pigment namelijk sneller vervagen.  

ONZE TIP: Smeer bij het gebruik van Retinoïden (vitamine A) ruim om je permanente make-up heen. Onderga je een chemische peeling? Vraag dan aan de specialist de peeling ruim om je permanente make-up aan te brengen. 

3. Maak gebruik van bijwerkbehandelingen

Bijwerkbehandelingen zijn belangrijk om zeker te weten dat jouw permanente make-up er er goed uit blijft zien. Een bijwerkbehandeling is een touch up behandeling waarbij de kleur weer opgefrist wordt. Nadat je jouw allereerste PMU hebt laten zetten, adviseren wij een bijwerkbehandeling te doen na 12 tot 18 maanden. Hoe snel de permanente make-up vervaagt is verschillend van persoon tot persoon. Afhankelijk van je huidtype, hoe goed je je permanente make-up beschermt en van factoren van buitenaf zoals de invloed van de zon.   

Kan jouw permanente make-up wel een bijwerkbehandeling gebruiken? Of ben jij benieuwd of permanente make-up iets voor jou is? Neem dan contact met ons op en plan een bijwerkbehandeling of een gratis en vrijblijvend adviesgesprek. 

We staan je ook graag te woord via 0316 – 20 90 04

Lees hier meer over permanente make-up.