Search here...

Maskne - Mondmasker en acne 5 tips

Door het dragen van een mondmasker kan maskne ontstaan. Deze vorm van acne wordt ook wel acne mechanica genoemd. We geven je 5 tips om maskne te voorkomen of te verminderen.

1. Kies het juiste masker

Kies bij voorkeur een mondmasker van luchtige stof zoals 100% katoen of zijde met een filter erin. Deze stoffen werken minder verstikkend op de huid dan synthetische stoffen of wegwerpmaskers.  

2. Was je masker elke dag

Zorg dat je meerdere maskers hebt, zodat je elke dag een schoon masker kunt dragen en was je masker op 60 graden met een ongeparfumeerd wasmiddel.  

3. Draag een passend masker

Maskne kan verergeren door het schuren van het mondmasker tegen je huid. Draag een masker wat zo goed mogelijk bij jouw gezicht past en daardoor zo min mogelijk schuurt. 

4. Zorg voor de juiste gezichtsverzorgingsroutine

Verzorg je gezicht met milde verzorgingsproducten die helemaal afgestemd zijn op jouw huid. Ga niet experimenteren met anti-acne middelen. Er zijn veel middelen die te agressief zijn waardoor je huid uitdroogt en de huidbarrière verzwakt raakt. Hierdoor kunnen de klachten juist verergeren. Gebruik bij voorkeur regelmatig een gezichtsreiniger met salicylzuur (bijvoorbeeld Surface Radiance Cleanse van Medik8). Gebruik daarna altijd een hydraterende crème (bijvoorbeeld Advanced Day Total Protec van Medik8) en zet daarna een schoon masker op. 

5. Draag minder make-up

Het is belangrijk dat je huid zo goed mogelijk kan ademen. Make-up kan de huid te veel afsluiten en zorgen voor verstopping van de poriën, wat de kans op maskne vergroot. Draag daarom zo min mogelijk make-up en kies producten die de huid laten ademen. 

Meer informatie

Heb je last van Maskne en helpen deze tips onvoldoende? Neem dan contact met ons op voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek. Onze gespecialiseerde huidtherapeut Anne bespreekt graag met jou de mogelijkheden. Want mooi jezelf zijn verdien je! 

Wij staan je ook graag te woord via 0316 – 20 90 04