Search here...

Volle lippen: álles wat je moet weten over lipfillers

Huidkliniek COSMED

Volle lippen: álles wat je moet weten over lipfillers

In deze blog is alles te lezen over lipfillers; van het proces tot de nazorg en de resultaten die je kunt verwachten. Ben jij nou nieuwsgierig of overweeg jij het om lipfillers te nemen? Lees dan vooral verder! 

Wat zijn lipfillers?

Mooie volle symmetrische lippen: sommigen zijn ermee gezegend, anderen verlangen ernaar. Tegenwoordig zijn er heel veel mogelijkheden om jouw zelfvertrouwen een boost te geven. Zo kan je met lipfillers je verlangen naar prachtige lippen omzetten naar de werkelijkheid. 

Bij een lipfiller behandeling, wordt er met een dun naaldje gelijkmatig filler gespoten in de lip. De meest voorkomende filler is Juvéderm. Deze filler bestaat hyaluronzuur. Dit is een natuurlijk voorkomende stof in het lichaam. Hyaluronzuur helpt bij het behouden van volume en vocht in de huid.  

Vaak wordt er gedacht dat lipfillers alleen gezet worden om dikke volle lippen te creëren. Tóch is dit niet het enige doeleind van lipfillers. Lipfillers kunnen ook worden gezet om de vorm van de lippen te verbeteren of om de lippen symmetrischer te maken. Lipfiller kan er daarom ook erg natuurlijk uitzien. Het is maar net naar wat voor resultaat je opzoek bent.  

Het proces van lipfillers

Het proces van lipfillers is relatief eenvoudig. Een lipfillerbehandeling duurt ook meestal niet lang. Dit zal namelijk ongeveer 15-20 minuten in beslag nemen. Vooraf bespreek je met de arts wat jouw wensen zijn. De meest voorkomende hoeveelheden filler per behandeling zijn 0,5 ml of 1 ml. Er wordt verdoving geplaatst, maar de behandeling kan alsnog wat pijnlijk zijn. Dit is gelukkig wel van korte duur en vaak verschilt het ook per persoon hoeveel pijn zij ervaren. Tijdens de behandeling kunnen de lippen ook iets gaan bloeden, maar wees niet bang! Dit stelt namelijk niet zoveel voor. 

Na een behandeling zullen de lippen wat gezwollen zijn en kan er roodheid optreden. Ook kunnen er blauwe plekjes ontstaan. Dit trekt vanzelf weer weg en na ongeveer 2 weken zal het optimale resultaat zichtbaar zijn. Lipfillers blijven gemiddeld 9 tot 12 maanden zitten en worden vanzelf weer afgebroken.

De nazorg van lipfillers

De nazorg van lipfillers is eigenlijk niet zo spannend. De eerste 24 uur na de behandeling is sporten niet toegestaan en is het verstandig om de sauna of zonnebank even over te slaan. Probeer de zon zeker 2 weken te vermijden na een behandeling en bescherm het gebied goed met een zonnefactor. Smeer ook tot 6 uur na de behandeling geen make-up op de lippen. Probeer er verder zo min mogelijk aan te zitten en als je merkt dat je bultjes voelt in de lip, kan je het met je duim en wijsvinger wegmasseren.  

Resultaten

Zoals al eerder is gezegd kun je lipfillers voor verschillende doeleinden laten zetten. Je kan zelf bepalen hoe natuurlijk je ze wil. Voor een natuurlijk resultaat zal 0,5 ml filler het meest geschikt zijn, maar wil jij nou voor een uitgesproken look gaan? Dan is 1 ml filler aan te raden. Overleg dit natuurlijk wel eerst met de arts.  

Waar je ook voor kiest, lipfillers kunnen jou een enorme boost aan zelfvertrouwen geven, waardoor jij nog meer zal stralen!

Gratis adviesgesprek

Wil jij graag meer weten over lipfillers en wat de mogelijkheden zijn? Plan dan nu een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

We staan je ook graag te woord via 0316 – 20 90 04

Mooi jezelf zijn verdien je!